• Banca Centrală a Suediei a declarat joi că digitalizarea plăților a adus probleme legate de fraudă.
  • Banca Centrală a Suediei: Autoritățile publice și actorii privați trebuie să lucreze împreună pentru a se asigura că fiecare persoană din societate poate plăti și contribui la buna funcționare a sistemului.

Banca Centrală a Suediei a declarat joi că digitalizarea plăților a adus probleme legate de fraudă și excluderea unor grupuri, și este nevoie de legislație pentru a asigura că și numerarul poate fi folosit pentru plată, conform agenției de presă Reuters.

„Autoritățile publice și actorii privați trebuie să lucreze împreună pentru a se asigura că fiecare persoană din societate poate plăti și contribui la buna funcționare a sistemului de plată în caz de perturbări”, a transmis banca centrală a Suediei.

Răzvan Botea editor ZF: „Discuția aceasta poate dura mai mult timp dacă se analizează posibilitatea de a avea plăți digitale în proporție de 100%, pentru că, desigur, mijloacele de plată digitale sunt mult mai rapide și mai ușor de folosit, nu necesită deplasare. Pe de altă parte, se ridică și problema siguranței plăților electronice.”

Recomandări

CE SĂRBĂTORESC ROMÂNII AZI
ASTRAZENECA RETRAGE VAXZEVRIA
HAOS ÎN ADMINISTRAȚIA PUBLICĂ DIN ROMÂNIA
CUM AR FI EUROPA FĂRĂ ZIUA EUROPEI
AVERTISMENTUL UNUI CERCETĂTOR DESPRE A.I.
MESAJUL LUI IOHANNIS DE ZIUA EUROPEI

Citește și