• Un judecător federal a respins joi încercarea lui Donald Trump de a respinge cazul său penal privind documentele clasificate.
  • Cazul implică cutii de documente, unele clasificate, pe care Trump le-a dus la proprietatea sa din Mar-a-Lago când a părăsit Casa Albă.
  • Trump este acuzat separat, într-un caz federal la Washington, de conspirație pentru anularea rezultatelor alegerilor prezidențiale din 2020.

Un judecător federal a respins joi o tentativă a lui Donald Trump de a respinge cazul său penal privind documentele clasificate și a părut sceptic în timpul orelor de pledoarii cu privire la un alt efort de a anula urmărirea penală înainte de proces.

Judecătorul districtual american Aileen Cannon a emis o ordonanță de două pagini în care a spus că, deși echipa lui Trump a adus „diverse argumente care merită o analiză serioasă”, nu merita o respingere a acuzațiilor, scrie AP. Cazul implică cutii de documente, unele clasificate, pe care Trump le-a dus la proprietatea sa din Mar-a-Lago când a părăsit Casa Albă.

Cannon, care a fost numită în magistratură de fostul președinte, a lăsat să se înțeleagă în timpul celor peste trei ore și jumătate de pledoarii că este reticentă în a respinge unul dintre cele patru dosare penale împotriva prezumtivului candidat republican la președinția din 2024. Ea a spus la un moment dat că o respingere a acuzării ar fi „greu de realizat” și că ar fi un pas ” extraordinar” să se anuleze o lege din Espionage Act care stă la baza majorității capetelor de acuzare împotriva lui Trump, dar despre care avocații acestuia susțin că este neconstituțional.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

Trump este acuzat separat, într-un caz federal la Washington, de conspirație pentru anularea rezultatelor alegerilor prezidențiale din 2020.

Citește și