• În ianuarie, un juriu a constatat că Trump îi datorează fostei editorialiste milioane de dolari pentru defăimare, atunci când a negat că a agresat-o sexual.
  • Un judecător respinsese cererea fostului președinte de mai mult timp pentru a asigura o cauțiune care să acopere pedeapsa.
  • Plata cauțiunii este egală cu 110% din suma pe care trebuia să o ofere pentru a face apel împotriva verdictului.

Donald Trump a depus o cauțiune de 91,6 milioane de dolari, în timp ce face apel împotriva verdictului în procesul de defăimare intentat de E Jean Carroll împotriva sa, scrie BBC.

În ianuarie, un juriu a constatat că Trump îi datorează fostei editorialiste milioane de dolari pentru defăimare, atunci când a negat că a agresat-o sexual. Un judecător respinsese cererea fostului președinte de mai mult timp pentru a asigura o cauțiune care să acopere pedeapsa.

De asemenea, Trump datorează peste 400 de milioane de dolari într-un caz separat de fraudă. Atunci când a depus cauțiunea, Trump a cerut să se facă o pauză în pronunțarea verdictului în timp ce se luptă pentru a anula decizia într-o instanță separată.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
SWIFT REVINE PE PRIMUL LOC
MADONNA CÂNTĂ ÎN RIO DE JANEIRO
LANDO NORRIS CÂȘTIGĂ CURSA DE LA MIAMI

Din cauza numeroaselor erori prejudiciabile comise la nivel inferior, suntem foarte încrezători că al doilea circuit va anula această hotărâre egocentrică”, a declarat avocata fostului președinte, Alina Habba, într-un comunicat.

Un alt juriu a constatat anul trecut că Trump a agresat-o sexual pe Carroll, o fostă editorialistă a revistei Elle Magazine, într-un magazin Bergdorf Goodman din Manhattan în anii 1990. În 2019, juriul l-a găsit pe Trump răspunzător de defăimare pentru că a mințit în legătură cu această agresiune, iar în ianuarie a fost obligat să îi plătească 83,3 milioane de dolari.

Plata cauțiunii este egală cu 110% din suma pe care trebuia să o ofere pentru a face apel împotriva verdictului. De asemenea, Trump a fost obligat să îi plătească lui Carroll 5 milioane de dolari într-un caz separat de defăimare legat de agresiunea sexuală de anul trecut. El a pus banii la scurt timp după aceea.

Citește și