• OpenAI a lansat un rezumat al investigației sale privind concedierea lui Sam Altman în noiembrie.
  • Secțiunea blogului despre investigație are aproximativ 400 de cuvinte.
  • Înlăturarea a avut de-a face cu o „defalcare a încrederii” între consiliu și CEO, a declarat compania.

OpenAI a publicat un rezumat public al unei investigații independente privind concedierea bruscă a directorului general Sam Altman în noiembrie, anunță Business Insider.

Într-o postare de vineri pe blog, compania a condensat investigația de luni de zile realizată de firma de avocatură WilmerHale – care a presupus o analiză a peste 30.000 de documente” și zeci de interviuri cu angajați și martori – în 418 cuvinte.

Ancheta Open AI a fost lansată în decembrie, la câteva săptămâni după ce consiliul de administrație a anunțat plecarea șocantă și repunerea în funcție a lui Altman. Destituirea inițială a lui Altman a lăsat un mare semn de întrebare în jurul viitorului companiei de inteligență artificială care a izbucnit în prim-planul publicului după lansarea ChatGPT în 2022.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Compania a format un comitet special care a angajat WilmerHale pentru a efectua o investigație a evenimentelor din jurul concedierii bruște a lui Altman.

Ruptură între Altman și consiliul de administrație

Potrivit scurtei postări de pe blogul companiei, firma de avocatură a constatat că a existat o ruptură de încredere între consiliul de administrație anterior și Altman care a precipitat evenimentele din 17 noiembrie”. Declarația nu aprofundează ce a cauzat rupturile din relația lor.

Concedierea nu a apărut ca urmare a unor preocupări legate de siguranța sau securitatea produsului, de ritmul de dezvoltare, de finanțele OpenAI sau de declarațiile sale către investitori, clienți sau parteneri de afaceri”, a adăugat compania. În schimb, a fost o consecință a unei rupturi în relația și a pierderii încrederii între consiliul de administrație anterior și Altman„.

Blogul a mai afirmat că, potrivit analizei, în timp ce consiliul de administrație a avut „discreția” de a-l demite pe Altman, a făcut acest lucru fără a da „o notificare prealabilă părților interesate cheie” și că, în cele din urmă, „comportamentul său nu a impus demiterea”.

Rezumatul nu face prea multe pentru a aborda în mod direct cauza ruperii încrederii” dintre fostul consiliu și omul care conduce dezvoltarea probabil a unuia dintre cele mai importante instrumente ale generației noastre și care încearcă acum să strângă 7 trilioane de dolari pentru afacerea sa cu cipuri de inteligență artificială.

Detaliile relației tensionate a lui Altman cu foștii membri ai consiliului de administrație și cu angajații OpenAI au fost cunoscute la câteva zile după ce directorul general a fost dat afară din companie.

Citește și