• Directorii OpenAI au publicat marți o postare pe blog despre relația companiei cu Elon Musk.
  • La ani după ce a părăsit însuși OpenAI, Musk dă în judecată compania și pe CEO-ul acesteia, Sam Altman.
  • În e-mailurile postate de OpenAI, Musk a sugerat că compania de inteligență artificială „se atașează la Tesla ca vaca sa de bani”.

OpenAI a ripostat public la procesul intentat de Elon Musk marți, într-o postare pe blog care a dezvăluit noi detalii despre relația lui Musk cu compania, scrie Business Insider.

„Suntem triști că s-a ajuns la asta cu cineva pe care l-am admirat profund – cineva care ne-a inspirat să țintim mai sus, apoi ne-a spus că vom eșua, a înființat un concurent și apoi ne-a dat în judecată când am început să facem progrese semnificative în îndeplinirea misiunii OpenAI fără el”, se arată în postarea de pe blog, care a publicat o serie de e-mailuri interne între Musk și directorii OpenAI datând din 2015 și 2018.

În procesul intentat vineri, Musk a acuzat OpenAI și pe liderii săi că au abandonat principiile open-source prin parteneriatul cu Microsoft. Acesta a susținut că trecerea companiei în 2019 la o divizie cu „profit plafonat” echivalează cu o încălcare a contractului său inițial din 2015 ca organizație non-profit.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

Directorul general al Tesla a părăsit consiliul de administrație al OpenAI în 2018, dar avocații lui Musk au declarat în proces că acesta a continuat să contribuie la companie până în 2020.

În primul dintre e-mailurile publicate marți de OpenAI, scris în noiembrie 2015, Musk le scrie directorului general al OpenAI, Sam Altman, și președintelui companiei, Greg Brockman, că firma trebuie să caute finanțare echivalentă cu o „cifră mult mai mare decât 100 de milioane de dolari pentru a nu părea fără speranță în raport cu ceea ce cheltuiesc Google sau Facebook”.

„Cred că ar trebui să spunem că începem cu un angajament de finanțare de 1 miliard de dolari”, a scris Musk. „Acest lucru este real. Voi acoperi tot ceea ce nu oferă oricine altcineva”.

Citește și