• OpenAI a pornit ca organizație non-profit în 2015, Elon fiind unul dintre investitorii cheie. În 2019, OpenAI a trecut la o companie cu scop lucrativ.
  • În 2023, după lansarea ChatGPT, OpenAI a primit o investiție de 10 mld. $ din partea Microsoft.
  • Plângerea a fost depusă oficial la Curtea Superioară din San Francisco.

Elon Musk s-a supărat! Dă în judecată OpenAI, companie în care miliardarul a investit în 2015.

Care sunt motivele invocate de Musk?

Banii. Banii sunt un must pentru Musk. OpenAI a pornit ca organizație non-profit în 2015, Musk fiind unul dintre investitorii cheie. Cum e și vorba „eu te-am făcut, eu te omor”. În 2019, OpenAI a trecut la o companie cu scop lucrativ, iar în 2023, la scurt timp după ce a lansat extrem de popularul chatbot AI ChatGPT, a primit o investiție masivă de 10 miliarde de dolari din partea Microsoft. Musk s-a mai plâns până acum, dar se patre că a trecut la fapte.

Plângerea a fost depusă oficial la Curtea Superioară din San Francisco. Musk susține că Sam Altman și Greg Brockman (co-fondatorii OpenAI) au convenit ca OpenAI să fie o organizație nonprofit care dezvoltă AGI – inteligență generală artificială ca sursă deschisă și „în beneficiul umanității”.

Recomandări

ALICIA KEYS E NOMINALIZATĂ LA TONY AWARDS
CINE-I „DI VINĂ”?
O GENERAȚIE DE SINGURATICI
MENIU A LA GREC
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE

Cât altruism! Musk merge mai departe și spune că GPT-4 este o sursă închisă, în primul rând pentru a servi intereselor comerciale de proprietate ale Microsoft”. Până și concedierea și reangajarea lui Altman de anul trecut a dus la schimbarea membrilor de administrație a OpenAI, schimbare planificată din umbră de către Microsoft. Cât conspiraționism!

Citește și