• Vestea a fost confirmată pe conturile ei de socializare la primele ore ale zilei de sâmbătă și confirmată de agentul ei, care a numit-o „extraordinară”.
  • Ea a fost fotografiată ultima dată, sărbătorind Anul bisect, joi, care a căzut și la cea de-a 102-a aniversare și jumătate.
  • Faima lui Iris Apfel a explodat în 2005, când Institutul de Costume al Muzeului Metropolitan de Artă din New York a găzduit o expoziție despre ea, intitulată Rara Avis, care în latină înseamnă pasăre rară.

Femeia de afaceri și un simbol al universului modei din New York, Iris Apfel, a murit în casa ei din Palm Beach, Florida, la vârsta de 102 ani, scrie Sky News.

Vestea a fost confirmată pe conturile ei de socializare la primele ore ale zilei de sâmbătă și confirmată de agentul ei, care a numit-o „extraordinară” și a spus că este personificarea stilului.

Nu a fost dată nicio cauză a morții. Ea a fost fotografiată ultima dată, sărbătorind Anul bisect, joi, care a căzut și la cea de-a 102-a aniversare și jumătate. Născută la New York în 1921, Apfel a fost în primul rând designer de interior și a devenit o figură publică datorită unui contract prin care ea și soțul ei, Carl, au fost consultanți pentru interioarele de la Casa Albă pentru șase președinți.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Dar, mai târziu în viață, ea a atras atenția prin stilul său boem colorat – purtând ținute ireverențioase, care atrag atenția, amestecând haute couture și bijuterii fantezie supradimensionate.

Faima lui Iris Apfel a explodat în 2005, când Institutul de Costume al Muzeului Metropolitan de Artă din New York a găzduit o expoziție despre ea, intitulată Rara Avis, care în latină înseamnă pasăre rară.

Ea s-a autointitulat starletă geriatrică” – a apărut în mod regulat în paginile de stil ale New York Times, a fost fotografiată pentru Vogue Magazine și a apărut în reclame pentru Coach, MAC Cosmetics și Kate Spade.

Citește și