• Pentru OpenAI, parteneriatul va deschide noi posibilități pentru modul în care roboții pot ajuta în viața de zi cu zi”.
  • OpenAI va construi modele specializate de inteligență artificială pentru roboții umanoizi de la Figure.
  • Acest lucru va contribui la accelerarea calendarului comercial al Figure”.

OpenAI, creatorul ChatGPT, introduce sistemele sale de Inteligență Artificială în roboții umanoizi. Acordul, încheiat cu startup-ul de robotică Figure, va permite pentru prima dată ca modelele sale de Inteligență Artificială să locuiască în lumea fizică, scrie The Independent.

Figure, cu sediul în California, a anunțat joi parteneriatul, împreună cu o finanțare cu capital de risc în valoare de 675 de milioane de dolari din partea unui grup care include fondatorul Amazon, Jeff Bezos, precum și Microsoft, producătorul de cipuri Nvidia și diviziile de finanțare a start-up-urilor de la Amazon, Intel și OpenAI.

Figure are mai puțin de doi ani de existență și nu are un produs comercial, dar îi convinge pe susținătorii influenți din industria tehnologică să îi sprijine viziunea de a trimite miliarde de roboți asemănători cu oamenii la locurile de muncă și în casele din lume.

Recomandări

AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
VICTORIE PENTRU ALCARAZ LA MADRID
BENEFICIILE URCATULUI PE SCĂRI
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
AZI FACI SPORT ÎN PARCUL COPIILOR

Dacă am putea face umanoizii să facă munca pe care oamenii nu vor să o facă pentru că există un deficit de oameni, am putea vinde milioane de umanoizi, poate miliarde”, a declarat anul trecut directorul executiv al Figure, Brett Adcock, pentru Associated Press.

Pentru OpenAI, care a făcut cercetări în domeniul roboticii înainte de a se axa pe modelele de Inteligență Artificială de limbaj care alimentează ChatGPT, parteneriatul va deschide noi posibilități pentru modul în care roboții pot ajuta în viața de zi cu zi”, a declarat Peter Welinder, vicepreședintele pentru produse și parteneriate al companiei din San Francisco.

În cadrul colaborării, OpenAI va construi modele specializate de inteligență artificială pentru roboții umanoizi de la Figure, probabil pe baza tehnologiei existente a OpenAI, cum ar fi modelele de limbaj GPT, generatorul de imagini DALL-E și noul generator video Sora.

Acest lucru va contribui la accelerarea calendarului comercial al Figure”, permițând roboților săi să „proceseze și să raționeze pe baza limbajului”, potrivit anunțului Figure.

Citește și