• Imaginea a fost aleasă din peste 14.000 de lucrări trimise de fotografi amatori și profesioniști.
  • Fotografia, care a câștigat, de asemenea, la categoria Coast and Marine”, a fost realizată de Ryan Stalker.
  • Max Wood a câștigat premiul RSPB Young British Wildlife Photographer of the Year.

O imagine incredibilă cu o minge de fotbal acoperită de craci de gâscă este câștigătoarea ediției din acest an a British Wildlife Photography Awards, scrie BBC.

Imaginea a fost aleasă din peste 14.000 de lucrări trimise de fotografi amatori și profesioniști. Fotografia, care a câștigat, de asemenea, la categoria Coast and Marine”, a fost realizată de Ryan Stalker.

Deasupra apei este doar o minge de fotbal. Dar sub linia de plutire este o colonie de creaturi. Mingea de fotbal a eșuat în Dorset, după ce a făcut o călătorie uriașă pe ocean peste Atlantic”, spune Stalker.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Mai multe gunoaie în mare ar putea crește riscul ca mai multe creaturi să ajungă pe țărmurile noastre și să devină specii invazive.”

Max Wood a câștigat premiul RSPB Young British Wildlife Photographer of the Year (Tânărul fotograf britanic de animale sălbatice al anului) pentru imaginea sa cu un cocostârc alergând pe un lac cețos la răsăritul soarelui. Acest premiu este susținut de Societatea Regală pentru Protecția Păsărilor (RSPB) pentru a încuraja tinerii să se implice în natură.

Fotografii au concurat în diferite categorii, iată și ceilalți câștigători. Mark Williams a câștigat la categoria Portrete de animale cu această fotografie a unui starling comun (Sturnus vulgaris).

De ceva timp observam păsările din grădina mea în timp ce se hrăneau cu semințe de floarea-soarelui și alune din hrănitor. Am urmărit să surprind în imaginile mele sentimentul mișcării și modelele de zbor, păstrând în același timp detaliile fine ale păsărilor.

Sincronizarea a fost crucială și a trebuit să echilibrez cu atenție blițul cu lumina ambientală pentru a înregistra urma starlingului la începutul expunerii, în timp ce o scurtă explozie de bliț ar fi înghețat pasărea în timpul zborului.”

Citește și