• Joe Biden a declarat că peste un milion de americani și milioane de oameni din întreaga lume și-au pierdut viața din cauza COVID-19.
  • Secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, a numit fondul o realizare majoră care va ajuta țările cu venituri mici și medii să fie mai bine pregătite pentru următoarea pandemie.
  • Organizația Mondială a Sănătății este parte interesată în proiect și va oferi expertiză tehnică, a declarat președintele acesteia, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Consiliul de administrație al Băncii Mondiale a aprobat joi crearea unui fond menit să finanțeze investițiile în consolidarea luptei împotriva pandemiilor. Fondul va sprijini prevenirea, pregătirea și răspunsul (PPR), cu accent pe țările cu venituri mici și medii, a precizat banca într-un comunicat.

Costul uman, economic și social devastator al COVID-19 a evidențiat nevoia urgentă de acțiune coordonată pentru a construi sisteme de sănătate mai puternice și pentru a mobiliza resurse suplimentare, a precizat aceasta.

Banca Mondială a adăugat că fondul, pe care își propune să îl deschidă în cursul acestui an, a fost dezvoltat sub conducerea Statelor Unite, Italiei și Indoneziei, în cadrul președințiilor lor la G20, și cu sprijinul larg al G20. Acesta va fi utilizat în mai multe domenii, inclusiv în supravegherea bolilor, cu angajamente de peste 1 miliard de dolari deja anunțate.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Banca Mondială este cel mai mare furnizor de finanțare pentru PPR, cu operațiuni active în peste 100 de țări în curs de dezvoltare pentru a consolida sistemele de sănătate ale acestora, a declarat președintele Băncii Mondiale, David Malpass, în comunicat.

Așa-numitul fond de intermediere financiară (FIF) va oferi finanțare pentru a completa activitatea instituțiilor existente în sprijinirea țărilor și regiunilor cu venituri mici și mijlocii pentru a se pregăti pentru următoarea pandemie, a precizat Banca Mondială. Organizația Mondială a Sănătății este parte interesată în proiect și va oferi expertiză tehnică, a declarat președintele acesteia, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Președintele SUA, Joe Biden, a declarat că peste un milion de americani și milioane de oameni din întreaga lume și-au pierdut viața din cauza COVID-19, subliniind importanța creșterii investițiilor în pregătirea pentru pandemii.

Când vine vorba de pregătirea pentru următoarea pandemie, costul inacțiunii este mai mare decât costul acțiunii, a declarat Biden într-o declarație făcută joi seara. Investiția în pregătire acum este lucrul corect și inteligent de făcut.

Într-o declarație separată, mai devreme în cursul zilei, secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, a numit fondul o realizare majoră care va ajuta țările cu venituri mici și medii să fie mai bine pregătite pentru următoarea pandemie. Chiar dacă continuăm să lucrăm pentru a pune capăt COVID-19, decizia de astăzi a acționarilor Băncii Mondiale va contribui la consolidarea capacității de prevenire, detectare și răspuns la viitoarele pandemii”, a spus ea.

Un purtător de cuvânt al Băncii Mondiale a declarat pentru AFP că, în cazul în care pandemia COVID-19 este încă în curs de desfășurare atunci când fondul va fi pus în aplicare, acesta ar putea fi folosit pentru a oferi sprijin împotriva pandemiilor actuale, precum și a celor viitoare.