• Barack Obama a spus că concentrarea pe salvarea Pământului este cel mai bun pariu pentru moment.
  • Însă Jeff Bezos susține că cea mai bună modalitate de a salva Pământul este să se îndrepte spre Spațiu.
  • Bezos a citat alfabetizarea, sărăcia și ratele de mortalitate infantilă ca exemple ale progresului umanității. Dar a spus că progresul umanității a fost în detrimentul planetei Pământ.

Barack Obama și Jeff Bezos sunt în dezacord cu privire la modul în care ambițioasele obiective de colonizare a sistemului solar vor afecta viitorul Pământului, anunță Business Insider.

Fostul președinte al SUA i-a criticat recent pe magnații din Silicon Valley pentru că au investit în proiecte care au ca scop trimiterea oamenilor să trăiască în afara lumii.

Elon Musk, de exemplu, și-a lansat compania aerospațială, SpaceX, cu o investiție de aproximativ 100 de milioane de dolari din fondurile sale personale. Iar Jeff Bezos a investit, cel mai probabil, între 7,5 și 20 de miliarde de dolari în propria companie aerospațială, Blue Origin.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Aș prefera să investim în a avea grijă de această planetă aici”, a declarat Obama la deschiderea Summitului Pământului POwR 2024 de la Paris, săptămâna trecută. Când îi aud pe unii dintre oameni vorbind despre planul de a coloniza Marte pentru că mediul terestru ar putea deveni atât de degradat încât să devină imposibil de trăit, mă uit la ei ca și cum aș spune: Despre ce vorbiți?”, a spus Obama.

Bezos: „Mersul în spațiu este cea mai bună modalitate de a continua creșterea umanității”

Bezos, pe de altă parte, a declarat că mersul în spațiu este cea mai bună modalitate de a continua creșterea umanității, păstrând în același timp resursele naturale ale planetei.

În aproape toate privințele, viața este mai bună pentru aproape toată lumea astăzi decât a fost, să zicem, acum 50 de ani sau acum 100 de ani”, a declarat Bezos într-un interviu acordat în luna decembrie podcasterului Lex Fridman. Bezos nu a răspuns la o solicitare de comentarii din partea Business Insider cu privire la punctul de vedere al lui Obama.

Bezos a citat alfabetizarea, sărăcia și ratele de mortalitate infantilă ca exemple ale progresului umanității. Dar a spus că progresul umanității a fost în detrimentul planetei Pământ.

Există un singur lucru care se mișcă înapoi, și acesta este lumea naturală”, i-a spus Bezos lui Fridman. Am schimbat o parte din această frumusețe imaculată pentru toate aceste alte daruri pe care le avem ca societate avansată. Și le putem avea pe amândouă, dar pentru a face asta, trebuie să mergem în spațiu”.

Miliardarul, care a co-fondat Blue Origin, o companie de explorare spațială care își propune să lanseze mega-racheta New Glenn în călătoria sa inaugurală până în al treilea trimestru al acestui an, și-a expus în interviul cu Fridman viziunea sa despre viitorul unui popor care cucerește spațiul.

Planul său este ca oamenii să aleagă dacă vor trăi pe Pământ sau în stații spațiale mari în apropierea Pământului. Resursele necesare pentru expansiunea umanității ar putea fi extrase din centura de asteroizi și din obiectele din apropierea Pământului, protejând ceea ce rămâne pe Pământ.

Citește și