• Măsurile au reînnoit îngrijorările investitorilor cu privire la economie și au determinat scăderea peste noapte a acțiunilor mondiale și a prețurilor petrolului.
  • Numeroși locuitori din Beijing și-au văzut clădirile închise, deși aceste restricții durează adesea doar câteva zile.
  • Unii locuitori ai orașului au declarat că au înregistrat întârzieri în livrările de alimente din cauza volumului mare de marfă.

Beijingul a închis marți parcurile, centrele comerciale și muzeele, în timp ce mai multe orașe chineze au reluat testele pentru COVID-19, în timp ce China se luptă cu o creștere a numărului de cazuri, ceea ce sporește îngrijorările legate de economia sa și diminuează speranțele unei redeschideri rapide postcoronavirus.

China a raportat 28.127 de noi cazuri locale la nivel național pentru ziua de luni, apropiindu-se de vârful zilnic din aprilie, infecțiile din orașul sudic Guangzhou și municipalitatea sud-vestică Chongqing reprezentând aproximativ jumătate din total.

În capitala Beijing, cazurile ating noi maxime în fiecare zi, ceea ce a determinat guvernul orașului să ceară mai multor locuitori să rămână pe loc. Oficialii din domeniul sănătății au atribuit două noi decese COVID-19, față de cele trei de la sfârșitul săptămânii, care au fost primele din China din luna mai.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Ultimul val testează recentele ajustări pe care China le-a făcut la politica sa zero-COVID, care cere autorităților să fie mai bine direcționate în măsurile de reprimare și să se îndepărteze de închiderile și testele generalizate care au sugrumat economia și au frustrat locuitorii.

Municipalitatea din Tianjin, în apropiere de Beijing, a devenit marți cea mai recentă care a ordonat testarea la nivelul întregului oraș, după un anunț similar făcut duminică de Shijiazhuang. Chiar și după modificarea orientărilor, China rămâne o excepție la nivel mondial cu restricțiile sale stricte privind COVID, inclusiv cu frontierele care rămân aproape închise după aproape trei ani de pandemie.