• Bill Gates și-a exprimat clar punctul de vedere cu privire la impozite în timpul celui de-al 11-lea său Ask Me Anything (AMA) pe Reddit.
  • Cofondatorul Microsoft a abordat schimbările climatice și unele teorii ale conspirației înainte de a trece la bani și taxe.
  • Gates a recunoscut că lucrurile „sunt dificile pentru o mulțime de oameni” înainte de a-și exprima surprinderea că impozitele „nu au crescut mai mult”.

Bill Gates și-a exprimat clar punctul de vedere cu privire la impozite în timpul celui de-al 11-lea său Ask Me Anything (AMA) pe Reddit – iar unele dintre răspunsuri pot fi surprinzătoare. În discuția sa de la începutul acestei săptămâni, cofondatorul Microsoft a abordat schimbările climatice și unele teorii ale conspirației înainte de a trece la bani și taxe. Înainte de discuția sa sinceră, el a apelat la Twitter pentru a dovedi că de fapt el era cel care răspundea la întrebări.

Un utilizator de pe Reddit l-a întrebat pe Gates de ce cumpără „atât de multe terenuri agricole” și dacă el crede că există o problemă cu miliardarii și cu „cât de mult poți achiziționa în mod disproporționat”.

În replică, bărbatul în vârstă de 67 de ani a spus că deține mai puțin de 1/4000 din terenurile agricole din SUA”, înainte de a sugera că super-bogații ar trebui să plătească mai multe taxe.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

El a scris: Am investit în aceste ferme pentru a le face mai productive și pentru a crea mai multe locuri de muncă. Nu este vorba de vreo schemă grandioasă – de fapt, toate aceste decizii sunt luate de o echipă de investitori profesioniști. În ceea ce îi privește pe cei foarte bogați, cred că ar trebui să plătească mult mai multe taxe și ar trebui să renunțe la averea lor în timp. A fost foarte satisfăcător pentru mine și este munca mea cu normă întreagă.”

O altă persoană a subliniat criza costului vieții care coexistă cu salariile stagnante. Acesta l-a întrebat pe miliardar cum am putea determina corporațiile să plătească salarii decente și să își plătească taxele. Utilizatorul a adăugat: Mai degrabă, ce măsuri luăm pentru a crea o economie care să fie în beneficiul populației, nu al câtorva persoane selecte?”.

Gates a recunoscut că lucrurile sunt dificile pentru o mulțime de oameni” înainte de a-și exprima surprinderea că impozitele nu au crescut mai mult”. De exemplu, ratele pentru câștigurile de capital ar putea fi aceleași cu cele pentru veniturile obișnuite”, a scris el.

În continuare, accentul a fost pus de Gates pe asistența medicală și pe vaccinuri: Când am văzut că mureau copii care puteau fi salvați cu mai puțin de 1.000 de dolari pe viață, am știut că aceasta trebuie să fie prioritatea principală a donațiilor mele”, a scris el în răspuns.

Aproape nimeni nu finanța lucrări legate de boli precum malaria, care omora peste un milion de copii pe an la acea vreme. Am făcut progrese, dar încă mai sunt 400 de mii și ne-am angajat să ajungem la zero în cele din urmă.”