Boris Johnson câștigă un milion de lire sterline din discursuri de când a părăsit Downing Street

  • O actualizare a registrului de interese al parlamentarilor a arătat că Boris Johnson a primit onorarii de peste 750.000 de lire sterline pentru trei discursuri ținute în noiembrie.
  • Registrele arată că Johnson a fost plătit cu 277.723 de lire sterline de către firma de investiții bancare Centerview Partners din New York pentru un discurs ținut pe 9 noiembrie.
  • Registrul intereselor financiare ale deputaților este locul în care toți parlamentarii trebuie să declare orice donații, salarii sau cadouri.

Boris Johnson a câștigat peste 1 milion de lire sterline din discursuri de când a fost înlăturat din funcția de prim-ministru, în urmă cu trei luni.

O actualizare a registrului de interese al parlamentarilor a arătat că Johnson a primit onorarii de peste 750.000 de lire sterline pentru trei discursuri ținute în noiembrie. Discursurile au fost ținute la Centerview Partners, o firmă de investiții bancare, la Hindustan Times și la CNN Global Summit Lisbon.

Adăugat la cele 276.000 de lire sterline pe care Johnson le-a primit pentru un discurs ținut în octombrie în fața Consiliului agenților și brokerilor de asigurări, înseamnă că fostul prim-ministru a câștigat 1.030.780 de lire sterline din discursuri de când a părăsit Downing Street în septembrie.

Registrele arată că Johnson a fost plătit cu 277.723 de lire sterline de către firma de investiții bancare Centerview Partners din New York pentru un discurs ținut pe 9 noiembrie, iar organizatorii au acoperit costurile de transport și cazare pentru el și doi angajați.

Registrul de interese a precizat că acest lucru a acoperit nouă ore de muncă, ceea ce înseamnă că onorariul său a ajuns la aproape 31.000 de lire sterline pe oră.

Apoi a primit 261.652 de lire sterline de la Hindustan Times pentru un discurs pe 17 noiembrie și încă 215.275 de lire sterline pe 23 noiembrie de la Televisao Independente pentru un discurs la CNN Global Summit Lisbon.

Înregistrările declară că ultimele două companii i-au oferit lui Johnson și celor doi membri ai personalului hrană, precum și transport și cazare. Registrul intereselor financiare ale deputaților este locul în care toți parlamentarii trebuie să declare orice donații, salarii sau cadouri.

Cea mai recentă înregistrare a lui Johnson arată, de asemenea, că el și familia sa au continuat să primească cazare în valoare de 3.500 de lire sterline pe lună de la donatorul conservator Lord Bamford – președintele JCB – și soția sa.

Anterior, s-a raportat că fostul premier se afla în discuții cu una dintre cele mai importante agenții de talente de la Hollywood pentru un contract profitabil de vorbire, după ce a eșuat în cursa pentru un al doilea mandat de premier, după căderea lui Liz Truss.

Sursele au declarat că ar putea câștiga zeci de milioane de lire sterline din discursuri și apariții în mass-media dacă ar lucra prolific timp de mai mulți ani după tumultoasa sa perioadă de timp în Downing Street.

Predecesoarea lui Johnson, Theresa May, a făcut, de asemenea, o carieră profitabilă ținând discursuri de când a părăsit funcția. Registrul de interese arată că a fost plătită cu peste 107.000 de lire sterline pentru un discurs ținut la Londra în noiembrie pentru Consiliul Mondial de Călătorii și Turism, banii acoperind cinci ore de muncă.