• Via Transilvanica pornește oficial și din centrul istoric al Brașovului, în Piața Sfatului.
  • Noua extensie de traseu se conectează la rețeaua existentă în satul Viscri.
  • Bornele sunt elementul identitar care fac din Via Transilvanica una dintre cele mai mare expoziții de sculptură în aer liber din lume. 

Brașovul devine a treia poartă de intrare pe Via Transilvanica, traseul de drumeție de lungă distanță care străbate România de la nord la sud. Amplasarea celei mai recente borne în Piața Sfatului simbolizează deschiderea unei noi rute de 175 km, care leagă municipiul de satul Viscri.

Via Transilvanica pornește oficial și din centrul istoric al Brașovului, în Piața Sfatului. Noua extensie de traseu se conectează la rețeaua existentă în satul Viscri, adăugând un segment de 175 km la drumul inițial, care astfel ajunge la un total de 1.575 kilometri.

Bornele din andezit sunt opere de artă sculptate individual în cadrul taberelor de sculptură din campusul Tășuleasa Social de către artiști sculptori români sau străini. Bornele sunt elementul identitar care fac din Via Transilvanica una dintre cele mai mare expoziții de sculptură în aer liber din lume. 

Recomandări

SUA ATACĂ IRANUL
CUM E ECONOMIA DUPĂ ATAC
CE URMEAZĂ PT. IRAN
STARMER AVERTIZEAZĂ
CHINA ACUZĂ SUA
LIBER LA HARVARD

Viziunea inițiatorilor a fost ca România să aibă un traseu de lungă distanță de clasă mondială, care leagă regiuni și comunități diverse, care să permită descoperirea Transilvaniei, a României, și care să le ofere drumeților care aleg să străbată acest traseu trăiri și experiențe unice într-un cadru natural și cultural autentic, variat și cu care să ne mândrim pentru totdeauna atât local cât și internațional.