• A fost cea mai înaltă clădire din Londra timp de 16 ani, până când a fost construit Turnul NatWest din City of London.
  • Foștii proprietari ai turnului, BT Group, au anunțat miercuri că l-au vândut către MCR Hotels.
  • Platforma de observare a fost închisă pentru public după ce o bombă a explodat acolo în 1971.

BT Tower, un simbol binecunoscut din Londra, va fi transformat într-un hotel, după ce a fost vândut pentru 275 de milioane de lire sterline, scrie BBC. Inaugurat în 1965 de către prim-ministrul de atunci Harold Wilson, turnul de 177 de metri a fost folosit în principal de către televiziuni pentru a trimite semnale.

BT Tower fost cea mai înaltă clădire din Londra timp de 16 ani, până când a fost construit Turnul NatWest din City of London. Foștii proprietari ai turnului, BT Group, au anunțat miercuri că l-au vândut către MCR Hotels.

Brent Mathews, directorul imobiliar al BT, a declarat că turnul a jucat un rol vital în transmiterea apelurilor, mesajelor și semnalelor TV ale națiunii. „Această tranzacție cu MCR va permite BT Tower să capete un nou scop, păstrând această clădire emblematică pentru decenii viitoare”, a spus el.

Recomandări

TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
CE FACI ÎN CAPITALĂ DE FLORII?
CUM ARATĂ SECURITATEA JO?

Numit inițial Post Office Tower, rolul său în comunicații s-a diminuat odată cu schimbarea tehnologiei fixe și mobile, iar antenele sale cu microunde au fost îndepărtate în urmă cu mai bine de un deceniu, deoarece nu mai erau necesare pentru a conecta Londra cu restul țării.

Platforma de observare a fost închisă pentru public după ce o bombă a explodat acolo în 1971. La acea vreme, un detectiv de rang înalt a declarat că explozia, care a avut loc la etajul 33, avea „toate caracteristicile IRA”.

În urma atacului, platforma de vizionare a fost închisă, iar securitatea în clădire a fost întărită. În 2003, clădirea a primit statutul de monument de gradul II, dar a ajuns și pe locul doi într-un sondaj al celor mai urâte clădiri din Londra în același an. A fost devansată pe primul loc de centrul de artă Barbican, o altă clădire clasată de gradul II.

Citește și