• Primăria Capitalei a aprobat azi bugetul pentru 2020
  • Bugetul alocat este de 10 miliarde de lei
  • PNL şi USR au votat împotriva proiectului de buget al Capitalei

Primăria Capitalei a aprobat bugetul în valoare de 10 miliarde de lei pentru anul 2020, după două ore de scandal. PNL şi USR nu au votat proiectul. Au fost introduse şi amendamente, referitoare la obiective de investiţii, cum ar fi teatre sau muzee.

Consilierul Gabrielei Firea, Marius Coajă, a explicat că după terminarea studiilor de fezabilitate, mai multe proiecte vor fi puse în practică.

Marius Coajă, consilier PSD Primăria Capitalei: ”Imediat după ce studiile de fezabilitate sunt realizate, votate în Consiliul general ca şi indicatori tehnico-economici, mergem mai departe cu procedurile de achiziţie publică pentru proiectare şi execuţie.”

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Alexandru Gâdiuţă, candidat USR Primăria Sector 6, a propus modificări, dar amendamentul a fost respins. La începutul şedinţei, USR a anunţat că nu va vota bugetul dacă Gabriela Firea nu va ţine cont şi de propunerile lor. În consecinţă, USR nu a votat.

Alexandru Gâdiuţă, candidat USR Sector 6: ”Este un buget fanstezist fantezist, ce nu ţine cont de realitatea economică a anilor anteriori. Din păcate, avem o serie de venituri supraestimate.”

PNL a fost în asentiment.

Ștefan Bujduveanu, lider consilieri PNL Primăria Capitalei: ”Acest buget vine şi ne propune venituri de 7 miliarde de lei, în contextual în care în 2019, veniturile realizate efectiv au fost de 4 miliarde de lei. Nici până acum, când s-a votat bugetul, nu ştim de unde vor adduce aceşti bani.”

Cum a explodat deficitul bugetar de la 0,2% la 3.9% în doar cinci ani. Guvernele PSD au ignorat constant avertismentele Comisiei Europene

Comisia Europeană a declanşat procedura de deficit excesiv în cazul României, după ce deficitul pe 2019 a fost calculat la 3,9% Executivul european acuză Guvernele trecute că au ignorat, din 2017, avertismentele emise În 2020, România a anunţat o nouă depăşire a deficitului, care va fi de 3,6% Comisia Europeană a declanşat procedura de deficit […]

Read more

Sursă foto: Profimedia