• Sezonul rapotărilor trimestriale ia viteză în această nouă săptămână.
  • Patru din cei șapte magnifici vin cu cifrele pentru trimestrul 3.
  • Joi avem creșterea măsurată trimestrial a PIB în US.

Bursele americane stau la roșu în ultima sesiune de tranzacționare. Pierzătorul săptămânii este Nasdaq Composite, care pierde 3 procente, în timp ce S and P500 și Dow Jones se depreciază cu 2,4, respectiv 1,6 la sută. Sentimentul negativ din piață se vede și pe indicele volatilității – VIX, care urcă 12% la maximul ultimelor 6 luni.

Sezonul rapotărilor trimestriale ia viteză în această nouă săptămână. Patru din cei șapte magnifici vin cu cifrele pentru trimestrul 3. Joi avem creșterea anualizată măsurată trimestrial a PIB în US. În ultimele 4 trimestre a fost mereu în jurul cifrei de 2%. Scade lent de la 2,7% în T3/2022, la 2,1% în Q2/2022.
Așteptările pentru trimestrul 3 – creștere de 4,1%.

Vineri avem și inflația core PCE, indicator favorit al rezervei federale. În prezent e situată la 3,9%, iar așteptările sunt la o scpdere spre 3,7%. SUA ajung la un deficit bugetar pentru acest an fiscal de 1.700 de miliarde de dolari, care excluzând pandemia, este un nivel record. Creștere de 23%.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Marți avem Microsoft și Alphabet. Ambele cu performanțe foarte bune în acest an. Creșteri de 36 și respectiv 55% în acest an pe bursă. Marți mai ies la tablă Spotify, Coca Cola și General Motors. Miercuri publică cifrele Meta. Cu un plus de 150% anul acesta. Au marcat în trimestrul 3 mai multe puncte albe cu mega-evenimentul în care au prezentat Quest 3 și noile A.I.-uri.

Tot miercuri mai raportează Boeing, IBM și T-mobile. Joi vine rândul Amazon, care a știm bine și-a doborât recordul la ultimul prime-day. Vânzări de aproape 13 miliarde de dolari. Nu mai menționez ultimii androizi alimentați cu A.I. pe care i-au „pus la muncă” în depozitele din SUA. Vineri închidem săptămâna cu giganții din energie Chevron și Exxon.

Citește și: