• Un specialist de la Universitatea Michigan are de catalogat zeci de mii de exponate.
  • Până acum, colecția cea mai mare din lume aparținea muzeului Smithsonian.
  • Colecția de la Michigan este estimată să ajungă la 70.000 de exponate.

Cea mai mare colecție de exponate dedicate lumii șerpilor o vei găsi la Universitatea din Michigan. Muzeul de aici tocmai a achiziționat mii de exponate de la Universitatea Statului Oregon.

Greg Schneider, de la Muzeul de zoologie al Universității Michigan își arată certitudinea că se află în fața celei mai mari colecții din lume: Sunt sigur că o să avem cea mai mare colecție de șerpi din lume. Am verificat câteva dintre cele mai mari colecții. Deci cea mai mare colecție de amfibieni și reptile conservate este la Muzeul Național al Statelor Unite, la Smithsonian. Și au aproximativ 55.000.”

Colecția nu va fi deschisă pentru public, dar vei avea acces la exponate pentru cercetare. Nu avem acces deschis cum are un muzeu public, dar avem undă verde pentru cei care vor să cerceteze aici. Cred că, de când au ajuns aceste exponate, lumea e extrem, extrem, extrem de entuziastă, ne arată susținere și interes pentru aceste tipuri de cercetare pe care le vom face cu aceste colecții”, explică Schneider.

Recomandări

UNGARIA E OUT
KENNEDY A VORBIT CU TRUMP
TRUMP SCOATE COLȚII LA KAMALA
SPORTIVII ROMÂNI SE PREGĂTESC DE J.O.
PRINȚUL PHILLIP AR FI IMPLICAT ÎN AFACEREA PROFUMO
MARINA SUA ARE PROBLEME DE 132 MLD $

Citește și: