• În urma descalificării lui Hamilton, Lando Norris de la McLaren a fost promovat pe locul al doilea.
  • Hamilton a declarat: Este, desigur, dezamăgitor să fii descalificat după cursă”.
  • Logan Sargeant de la Williams a obținut primul punct din campania sa de debutant în F1.

Lewis Hamilton a pierdut locul al doilea la Marele Premiu al Statelor Unite după ce a fost descalificat în urma unei inspecții fizice de uzură a podelei și a planșei, după cursa de duminică. Charles Leclerc, de la Ferrari, a fost găsit vinovat de aceeași infracțiune și, de asemenea, a fost descalificat de pe locul șase, scrie SkySports.

Patinele de pe partea de jos a fiecăreia dintre mașinile lor, care sunt concepute pentru a impune o gardă la sol minimă pentru mașinile de Formula 1, se uzaseră până la punctul în care nu mai respectau reglementările Formulei 1.

În urma descalificării lui Hamilton, Lando Norris de la McLaren a fost promovat pe locul al doilea, în spatele lui Max Verstappen, câștigătorul cursei, iar pe podium a urcat celălalt Ferrari al lui Carlos Sainz. Alegerile de set-up într-un weekend de sprint sunt întotdeauna o provocare cu doar o oră de antrenamente libere – și cu atât mai mult pe un circuit accidentat precum COTA și rulând un nou pachet”, a declarat directorul echipei Mercedes, Toto Wolff.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.
LIGHT MAKES YOU FEEL BETTER

În cele din urmă, toate acestea nu contează; alții au nimerit acolo unde noi am greșit și nu există spațiu de manevră în reguli. Trebuie să o luăm în piept, să învățăm și să ne întoarcem mai puternici în weekendul următor”.

În comunicatul de presă de după cursă al Mercedes, Hamilton a declarat: Ambele curse au fost mai bune decât cele de la Mercedes. Este, desigur, dezamăgitor să fii descalificat după cursă, dar acest lucru nu înlătură progresul pe care l-am făcut în acest weekend.”

Între timp, Logan Sargeant de la Williams a obținut primul punct din campania sa de debutant în F1 după ce a fost promovat pe locul 10, iar ambii piloți ai echipei au punctat, Alex Albon urcând pe locul 9.

Citește și: