Bursele americane stau la roșu în ultima sesiune de tranzacționare. Pierzătorul săptămânii este Nasdaq Composite

Bursele americane stau la roșu în ultima sesiune de tranzacționare. Pierzătorul săptămânii este Nasdaq Composite, care pierde 3 procente, în timp ce S and P500 și Dow Jones se depreciază cu 2,4, respectiv 1,6 la sută. Sentimentul negativ din piață se vede și pe indicele volatilității – VIX, care urcă 12% la maximul ultimelor 6 luni.

Sezonul rapotărilor trimestriale ia viteză în această nouă săptămână. Patru din cei șapte magnifici vin cu cifrele pentru trimestrul 3. Joi avem creșterea anualizată măsurată trimestrial a PIB în US. În ultimele 4 trimestre a fost mereu în jurul cifrei de 2%. Scade lent de la 2,7% în T3/2022, la 2,1% în Q2/2022.
Așteptările pentru trimestrul 3 – creștere de 4,1%.

Vineri avem și inflația core PCE, indicator favorit al rezervei federale. În prezent e situată la 3,9%, iar așteptările sunt la o scpdere spre 3,7%. SUA ajung la un deficit bugetar pentru acest an fiscal de 1.700 de miliarde de dolari, care excluzând pandemia, este un nivel record. Creștere de 23%.

Marți avem Microsoft și Alphabet. Ambele cu performanțe foarte bune în acest an. Creșteri de 36 și respectiv 55% în acest an pe bursă. Marți mai ies la tablă Spotify, Coca Cola și General Motors. Miercuri publică cifrele Meta. Cu un plus de 150% anul acesta. Au marcat în trimestrul 3 mai multe puncte albe cu mega-evenimentul în care au prezentat Quest 3 și noile A.I.-uri.

Tot miercuri mai raportează Boeing, IBM și T-mobile. Joi vine rândul Amazon, care a știm bine și-a doborât recordul la ultimul prime-day. Vânzări de aproape 13 miliarde de dolari. Nu mai menționez ultimii androizi alimentați cu A.I. pe care i-au „pus la muncă” în depozitele din SUA. Vineri închidem săptămâna cu giganții din energie Chevron și Exxon.

Citește și:

Exit mobile version