• Afacerile de familie din România au o rată de succes mai mare comparativ cu media globală.
  • Marius Luican: „Afacerile de familie încearcă să arate a capitalism cu față umană”.
  • Marius Luican: „Am încercat să îmi păstrez în permanență o conexiune cu oamenii din jurul meu”.

Business-urile de familie din România rezistă mai mult decât majoritatea afacerilor la nivel global. Majoritatea afacerilor de familie din România (82%) și-au crescut vânzările în ultimul an financiar, nivel în creștere de la 55% în 2021, an încă afectat de pandemie, și peste procentul de 71% înregistrat la nivel global.

În același timp, obiectivele de creștere sunt ambițioase și pentru următorii doi ani: 27% dintre afacerile de familie din România se așteaptă să crească rapid și agresiv, față de 14% la nivel global.

„După 1990-1991, fascinația cea mai mare era în jurul ideii de antreprenoriat. Principalul atribut în jurul acestui subiecte era libertatea de a-ți face propriile alegeri. Mi-am dat seama atunci că la 20-25 de ani, nu o să mă ia nimeni în serios. La 30 de ani, când am avut prima oportunitate, mi-am făcut propria firmă, de care mă ocup și astăzi. Maximul de beneficiu pe care poți să îl ai este să trăiești într-un capitalism cu față umană, în sensul în care să ai un sistem în jurul tău, dar cu toate astea, să păstrezi respect față de oameni”, a explicat Marius Luican, antreprenor, la Aleph News.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Citește și