• Când căutați un loc de muncă, evită să întrebi un angajator despre politica de lucru la distanță în timpul interviului.
  • Potrivit unui sondaj realizat în 2022 de GoodHire, 78% dintre manageri consideră că este mai bine să lucrezi în format fizic.
  • Uneori managerii pot interpreta întrebările inițiale despre munca la distanță în cadrul interviului ca fiind semne ale unor priorități greșite.

Atunci când căutați un loc de muncă, evită să întrebi un angajator despre politica de lucru la distanță în timpul interviului, scrie CNBC.

Deși munca în regim hibrid și la distanță prezintă avantaje, este important să recunoaștem realitatea actuală. În contextul în care Rezerva Federală continuă să crească ratele pentru a combate inflația, milioane de locuri de muncă ar putea fi în pericol. Gestionarea incertitudinii este esențială, iar obținerea unui loc de muncă pe o piață a muncii tot mai competitivă va necesita abilități de adaptare și compromisuri.

Ce cred cu adevărat angajatorii despre munca la distanță

Potrivit unui sondaj realizat în 2022 de GoodHire, 78% dintre manageri consideră că este mai bine să lucrezi în format fizic. Mai mult, 51% dintre aceștia au afirmat că firmele lor ar lua în considerare cu siguranță reduceri salariale pentru angajații care refuză să se întoarcă la birou.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Inevitabil, mulți lideri și directori executivi, precum Mark Zuckerberg și Elon Musk, cred că pendulul a oscilat prea mult în favoarea muncii la distanță și că performanța are de suferit.

După concedierile în masă, Meta a încetat să mai ofere opțiuni de lucru la distanță pentru noii angajați.

Nu contează cât de excepțional ești

Nu contează cât de excepțional ești, uneori managerii pot interpreta întrebările inițiale despre munca la distanță în cadrul interviului ca fiind semne ale unor priorități greșite. Chiar și pentru tine, acesta poate fi un semnal de alarmă imediat.

Imaginează-ți acest scenariu: închei interviul cu o întrebare despre munca remote și primești o reacție rece. A doua zi, managerul de angajare se întâlnește cu un alt candidat care spune că ar putea fi la birou chiar de lunea viitoare.

Sigur, s-ar putea să fii mai calificat. Dar există o șansă reală ca celălalt candidat să fie perceput ca fiind mai dedicat.

Citește și:

FOTO. Primul avion supersonic de antrenament din lume este scos la vânzare pentru 800 de mii de dolari. Cum arată interiorul

O chelneriță din Japonia a fost concediată după ce și-ar fi turnat propriul sânge în cocktailurile clienților

Revista „TIME” a publicat lista celor mai influenţi 100 de oameni din lume. Cine sunt aceştia