• În ciuda lipsei cozilor, Waterstone’s a declarat că au existat precomenzi puternice pentru cartea de memorii.
  • Am știut întotdeauna că această carte va zbura, dar depășește chiar și cele mai optimiste așteptări ale noastre”, a declarat directorul general al Transworld Penguin Random House, Larry Finlay.
  • Citând cifrele de vânzări din Marea Britanie, editura a precizat că a vândut până în prezent 400.000 de exemplare în format hardback, e-book și audio.

Cartea Prințului Harry, Spare”, a devenit cea mai rapid vândută carte de non-ficțiune din Marea Britanie, a anunțat editorul acesteia, după zile de interviuri televizate, scurgeri de informații și o lansare greșită și anticipată a memoriilor care conțin dezvăluiri intime despre familia regală britanică.

Cartea lui Harry a atras atenția în întreaga lume cu dezvăluirile sale despre luptele sale personale și acuzațiile sale la adresa altor membri ai familiei regale, inclusiv a tatălui său, regele Charles, a mamei vitrege Camilla și a fratelui mai mare, prințul William.

Am știut întotdeauna că această carte va zbura, dar depășește chiar și cele mai optimiste așteptări ale noastre”, a declarat marți (miercuri AEDT) directorul general al Transworld Penguin Random House, Larry Finlay, într-un comunicat.

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
CE FAC ELEVII ÎN SĂPTĂMÂNA VERDE
NE-A SALVAT VACCINUL?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT

Din câte știm, singurele cărți care s-au vândut mai mult în prima lor zi sunt cele care îl au ca protagonist pe celălalt Harry [Potter]”.

Citând cifrele de vânzări din Marea Britanie, editura a precizat că a vândut până în prezent 400.000 de exemplare în format hardback, e-book și audio. Mai devreme în cursul zilei, Caroline Lennon, o vânzătoare și una dintre cititoarele nerăbdătoare care s-au îndreptat spre librării pentru a-și lua exemplarul în prima zi de la lansare, a declarat că va citi cartea imediat în timp ce a pozat pentru fotografi.

Îmi place, îmi place familia regală”, a spus Lennon, în vârstă de 59 de ani, prima și singura persoană care aștepta să cumpere un exemplar dintr-o librărie Waterstone’s din centrul Londrei la deschiderea acesteia.

În ciuda lipsei cozilor, Waterstone’s a declarat că au existat precomenzi puternice pentru cartea de memorii care, în prezent, este cea mai bine vândută pe site-urile Amazon din Marea Britanie, SUA, Australia, Germania și Canada. Știu că poate unele dintre lucrurile pe care le spune au deranjat diferite persoane”, a declarat Lai Jiang pentru Reuters după ce a cumpărat un exemplar în Singapore.

Și știu, cu siguranță, că sunt mulți oameni care spun că nu ar trebui să iasă și să spună lucrurile pe care le spune, dar cred că Harry ar trebui să aibă șansa de a spune ceea ce vrea să spună”.

Spare este cea mai recentă ofertă de dezvăluiri din partea lui Harry și a soției sale Meghan de când s-au retras din funcțiile regale în 2020 și s-au mutat în California pentru a-și făuri o nouă viață, și urmează documentarul lor de pe Netflix de luna trecută.