• Doar în ultima lună, aproape 150.000 de români au fost în căutarea unui loc de muncă
  • Cele mai multe aplicări vin din partea candidaților cu vârste între 25 și 35 de ani

Tot auzi că se închid business-uri, că epidemia pune lacătul pe afaceri, dar nu ai dimensiunea exactă a dezastrului din economie. Uite, niște date care să te ajute. 1,4 milioane de aplicări au fost înregistrate în octombrie pe eJobs. Numărul marchează un nou record al ultimilor 21 de ani.

Câți români au fost în perioada asta în căutarea unui job

Petronela Axinte, corespondent Aleph News: „Doar în ultima lună, aproape 150.000 de români au fost în căutarea unui loc de muncă. Dintre aceștia, 30.000 au fost candidați noi, care fie nu aveau cont, fie au fost inactivi în ultimii doi ani de zile. În ceea ce-i privește pe candidați, tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani rămân segmentul cu cea mai mare creștere de la o lună la alta, deși, în cifre absolute, cel mai mare număr de aplicări vine din partea candidaților cu vârste între 25 și 35 de ani. Concret, în luna octombrie, au fost înregistrate 468.000 de aplicări corespondente categoriei 18-24 și aproape 516.000 corespondente categoriei 25-35. Raportat la distribuția geografică, București, Cluj, Brașov, Timiș, Iași, Constanța și Prahova au fost județele din care au venit cele mai multe aplicări.”

Firmele au sau nu posturi disponibile

Petronela Axinte, corespondent Aleph News: „Vestea bună este că și companiile devin din tot mai active și angajează într-un ritm susținut – aproximativ 33.000 de joburi noi au fost postate în luna octombrie, topul domeniilor fiind condus de transport / distribuție, vânzări, administrativ / logistică, relații clienți / call center sau producție. Acesta este cel mai mare număr de locuri noi de muncă postate în decursul unei luni, din ultimul an.”

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Vedem în continuare un interes aproape exclusiv pentru joburile din România, în condițiile în care, din 1,4 milioane de aplicări, doar 25.000 au fost pentru joburile din străinătate. Acest lucru este perfect explicabil, având în vedere contextul incert sau chiar îngrijorător din multe state europene care erau o destinație predilectă pentru români, cu toate că ofertele angajatorilor străini sunt în creștere de la lună la lună. Dacă în vară Italia și Spania începeau să reintre în top 10, acum vedem, din nou, o scădere bruscă a numărului de aplicări pentru aceste două țări.