• În ziua de azi, poate fi dificil să ne ascundem de sunetul telefoanelor sau să ne reprimăm nevoia de a petrece timp pe rețelele de socializare.
  • Acum a devenit viral un truc de productivitate folosit de directorii executivi și antreprenori, numit monk mode”, iar metoda are reacții diferite.
  • Modul călugăr este atunci când te concentrezi complet asupra unei singure sarcini și nu cedezi în fața distragerilor.

În ziua de azi, poate fi dificil să ne ascundem de sunetul telefoanelor sau să ne reprimăm nevoia de a petrece timp pe rețelele de socializare. Acum a devenit viral un truc de productivitate folosit de directorii executivi și antreprenori, numit monk mode”, iar metoda are reacții diferite.

Modul călugăr este atunci când te concentrezi complet asupra unei singure sarcini și nu cedezi în fața distragerilor – aceasta este ideea generală pe care oamenii o urmează, dar fiecare persoană are propriul mod de a face acest lucru. De exemplu, un TikToker a descris trei elemente necesare pe care le respectă și sunt: 10 minute de meditație pe zi, 30 de minute de exerciții fizice pe zi, lipsa alcoolului și o dietă cu carne.

Această tehnică a câștigat popularitate pe TikTok, unde provocarea monk mode challenge”” are 25 de milioane de vizualizări, oamenii încercând-o pe cont propriu. Deși nu este prima dată când se vorbește despre monk mode”, această discuție are loc de două decenii – datele Google Trends la nivel mondial arătând vârfuri de căutări ale persoanelor care caută acest termen în 2004 și, din nou, în 2012.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Vedeta social media, autorul și antrenorul de viață Jay Shetty a împărtășit în cartea sa de memorii/consiliere de auto-ajutor intitulată Cum să gândești ca un călugăr” înțelepciunea pe care a învățat-o în calitate de călugăr practicant (acum fost călugăr) pentru a o adopta în viața noastră de zi cu zi – ceea ce ar fi putut contribui la inspirația din spatele tendinței pe care o vedem doi ani mai târziu.

O perspectivă cheie care a fost fundamentală este practica detașării, care este un element esențial pentru antrenarea minții”, a declarat el pentru Forbes în 2020. Când suntem detașați, devenim observatori a ceea ce se întâmplă în mintea noastră. Nu reacționăm doar la situații, ci le evaluăm pentru a decide care este acțiunea corectă.”

El a dat exemplul călugărilor care au puține sau deloc posesiuni sau care țin post” și modalitățile lor de a practica detașarea. Din acest loc al obiectivității, putem percepe mai precis și mai viu lumea din jurul nostru; nu suntem atât de cuprinși de urgența atașamentelor noastre”, a adăugat Shetty.

Cu toate acestea, unii experți au avertizat cu privire la riscurile pentru sănătate ale modului călugăr. Expertul în educație Seren Andrews, de la Immerse Education, a remarcat că reducerea consumului de alcool, a petrecerilor, a consumului de anumite alimente poate îmbunătăți productivitatea, dar poate avea efecte și asupra sănătății mentale a unei persoane.

Ea a declarat pentru Reading Chronicle: În timp ce folosirea mai puțin timp de ecran pentru social media sau vizionarea emisiunilor TV preferate îți poate îmbunătăți productivitatea, este posibil să constați că o pauză de la munca sau studiul constant îți va ajuta sănătatea mintală pe termen lung”.

În timp ce îndepărtarea distragerilor poate, de asemenea, să te facă să fii izolat de prieteni, ceea ce ar avea, de asemenea, un impact mental.

Colegiul sau universitatea este, de asemenea, unul dintre cele mai bune momente pentru a construi o rețea de contacte utile și, izolându-te de ceilalți, pierzi această rețea. Din când în când, cu toții avem nevoie de propriul spațiu, dar tendința Monk mode sugerează să petrecem săptămâni întregi fără să vedem pe nimeni. Ținându-te izolat, îți vei limita capacitatea de a te conecta cu ceilalți la un nivel mai profund și s-ar putea să nu ai niciodată un prieten cel mai bun sau apropiat.”

Antrenorul personal și nutriționistul Toby King de la TK-Fitness a explicat, de asemenea, aceleiași publicații de ce adoptarea unei diete carnivore nu este sănătoasă.

Nu există o dietă care să funcționeze pentru toată lumea”, a spus el și a sugerat că o dietă bazată exclusiv pe carne este periculoasă. Consumul unui singur tip de alimente și eliminarea nutrienților pe bază de plante ar putea, de asemenea, să te facă să fii deficitar în mai multe vitamine de care organismul tău are nevoie. Consumul doar de produse de origine animală ar putea duce, de asemenea, la greață și constipație, de asemenea, deoarece aportul de fibre va fi redus drastic.”