• FMI propune o taxă de „solidaritate” pentru câștigătorii pandemiei și cei bogați
  • Companiile profitabile ar trebui să plătească pentru a consolida coeziunea socială
  • Antreprenor: „Nu mi se pare corect să vină susţinerea neapărat de la ei”

Propunerea FMI – bogații să fie taxați în plus, iar banii să meargă la cei care au dus-o mai greu în pandemie – era practicată și fără să existe o lege pentru asta.

Andrei Cruceru, CEO-ul unei companii din IT, spune că business-ul lui a crescut cu 25% în 2020. Din profit, a făcut donații pentru spitale și a făcut un parteneriat cu un restaurant ca să livreze mâncare medicilor. El ar fi de acord cu o taxă de solidaritate.

„Aşa cum avem în momentul de faţă posibilitatea redirecționării impozitului pe profit. Sunt lucruri similare care ar putea fi luate în vedere, care ar trebui făcute ca să nu ajungem să se vină cu un procent de 50% ca pe vremea lui Robin Hood. Ar trebui evitat un efect de mărire artificială a preţurilor”, a spus Andrei Cruceru.

Recomandări

OFICIAL ÎN SCHENGEN
CE CÂȘTIGI LA GALA ZF?
PUTIN TESTEAZĂ ORȘENIK
BIDEN RESPINGE ICC
MANDAT PENTRU BIBI
VREMEA REA ÎNCHIDE A1

Patronii de restaurante nu cred că salvarea economiei ar trebui să vină de la companiile profitabile.

„Nu mi se pare corect să vină susţinerea neapărat de la ei. Întăi să vedem o solidaritate de la statul roman şi abia după aceea putem vorbi şi de colegii noştri. Atunci, noi, care nu am avut nororcul să ajungem la acel nivel despre care vorbim, ne-am simţi mai protejaţi, mai ocrotiţi”, a spus Oana Iliescu, antreprenor HoReCa.