• Cele mai căutate domenii spre care li se recomandă tinerilor să se îndrepte sunt IT-ul și Managementul.
  • Cel mai bine plătit job din lume este, la ora actuală, jobul de dezvoltator de blockchain, pentru care angajatul poate primi și 200.000 de euro.
  • Angajatorii caută, actualmente, la viitorii angajați, atât competențe de programare și de dezvoltare de servicii software, cât și competențe de inovare.

Piața muncii este în continuare dominată de joburi care presupun cunoștințe și abilități specifice domeniului IT. Potrivit celor mai cunoscute platforme de recrutare BestJobs și eJob, topul celor mai bine plătite joburi, în acest moment, este dominat de IT și Management.

Angajatorii caută persoane responsabile, cărora să le placă să creeze, să inoveze, să vină cu soluții și să își dorească să contribuie tot mai mult la companiile pentru care lucrează.

Domenii și joburi spre care tinerii s-ar putea îndrepta

Programatorul Alex Panait spune că, atunci când își caută joburi, e important ca tinerii să își îndrepte atenția spre domeniul tehnologiei și să fie curioși de felul în care funcționează ea.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI

Răspunsul cel mai scurt și la obiect ar fi zona IT. Cu alte cuvinte, dezvoltare de sisteme informatice, programare. Este foarte important să înțelegem că, pe această zonă există mai multe domenii. Uite, spre exemplu, există software medical, software financiar, există softuri de producție, diferite tipuri de utilaje, ustensile. Deoarece digitalizarea crește din ce în ce mai mult, în spate există niște programatori care asigură diferite servicii online. Și este foarte important ca tinerii să se orienteze din ce în ce mai mult spre a înțelege tehnologia, spre a fi curioși cum funcționează diferite tipuri de tehnologii cu care intră în contact, pentru că, viitorul, vedem că, din ce în ce mai mult va fi digital și vor apărea din ce în ce mai multe tipuri de joburi. Spre exemplu, cel mai bine plătit job din lume este, la ora actuală, jobul de dezvoltator de blockchain, care este undeva la 200.000 de euro.”, a spus programatorul Alex Panait.

Ce caută angajatorii, în 2022, pe piața muncii din România

Alex Panait a explicat că o persoană care se concentrează pe soluții, care este responsabilă la locul de muncă și își dorește să participe activ la dezvoltarea firmei pentru care lucrează, este o persoană ale cărei calități sunt căutate de angajatorii din România și nu numai.

Pe piața muncii din România, sunt sigur că se caută din ce în ce mai mult persoane capabile să creeze, să genereze soluții, care să fie responsabile, să își dorească să contribuie din ce în ce mai mult la companiile pentru care lucrează. Pentru că fiecare angajator se uită ca oamenii pe care îi angajează să aducă cât mai multă valoare în firmă. Iar persoanele care au, nu doar competențe de programare și de dezvoltare de servicii software, ci și competențe de inovare, de a veni cu noi soluții, sunt, din punctul meu de vedere, cele mai dorite persoane pe piața muncii.”, a explicat programatorul Alex Panait.

Top zece cel mai bine plătite joburi, în funcție de salariul maxim:

  • Chief Technology Officer36.750 lei
  • IT Architect – 35.100 lei
  • Director Financiar – 35.000 lei
  • Programator PHP – 31.000 lei
  • Medic – 30.000 lei
  • Inginer Software – 30.000 lei
  • Director de producție30.000 lei
  • Programator – 30.000 lei
  • Director de vânzări – 30.000 lei
  • Programator Java – 29.250 lei