• Omul de afaceri britanic Jim Ratcliffe este cu siguranță un potențial cumpărător al lui Manchester United în cazul în care giganții fotbalului englezesc vor fi scoși la vânzare.
  • Ineos a răspuns la informațiile potrivit cărora actualii proprietari ai lui United, familia Glazer, cu sediul în SUA, iau în considerare vânzarea unei participații minoritare.
  • United a câștigat ultima dată Premier League în 2013 și nu a mai ridicat un trofeu important din 2017.

Omul de afaceri britanic Jim Ratcliffe este cu siguranță un potențial cumpărător al lui Manchester United dacă gigantul fotbalistic englez va fi scos la vânzare, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al miliardarului din industria petrochimică Ineos. Ineos a răspuns la informațiile potrivit cărora actualii proprietari ai lui United, familia Glazer, cu sediul în SUA, iau în considerare vânzarea unei participații minoritare, în condițiile în care echipa se află în prezent pe ultimul loc în Premier League, după un început de sezon lamentabil sub conducerea noului manager Erik ten Hag.

Purtătorul de cuvânt al Ineos a declarat pentru The Times că Ratcliffe, despre care se spune că este cel mai bogat om din Marea Britanie, ar fi pregătit să cumpere o astfel de participație prelua a putea prelua controlul total pe Old Trafford.

Dacă așa ceva ar fi posibil, am fi interesați să discutăm în vederea unei dețineri pe termen lung, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Glazerii, care au cumpărat United în 2005 printr-o achiziție cu efect de levier care a împovărat clubul cu datorii uriașe, au fost acuzați de mult timp că au scos mai mult din punct de vedere financiar decât au investit în ceea ce privește fondurile de transfer sau în reamenajarea terenului în ruină al clubului de pe Old Trafford.

Aceștia i-au înfuriat și mai mult pe fanii lui United prin susținerea proiectului eșuat al Superligii europene în aprilie anul trecut, care ar fi dus la aderarea clubului la o competiție separată.

United a câștigat ultima dată Premier League în 2013 și nu a mai ridicat un trofeu important din 2017, iar umilitoarea înfrângere cu 4-0 în deplasare la Brentford de la sfârșitul săptămânii trecute i-a lăsat pe ultimul loc în prima ligă din Anglia pentru prima dată în ultimii 30 de ani.

Nu este vorba despre banii care au fost cheltuiți sau nu”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Ineos pentru The Times. Jim se uită la ceea ce se poate face acum și, știind cât de important este clubul pentru oraș, se simte că este momentul potrivit pentru o resetare.

Ratcliffe, fan al lui United, a eșuat cu o ofertă târzie pentru rivala Chelsea din Premier League în luna mai, pierzând în fața consorțiului omului de afaceri american Todd Boehly.

Interesul lor de a-i cumpăra pe Glazers a venit după ce Elon Musk, cel mai bogat om din lume, a declarat că a glumit doar atunci când a spus că va cumpăra United. Cumpăr Manchester United ur welcome”, a scris Musk, pe Twitter, pentru ca marți, câteva ore mai târziu, să continue, spunând: Nu, aceasta este o glumă de lungă durată pe Twitter. Nu cumpăr nicio echipă sportivă.