• Construit la un cost inițial de 2,5 milioane de dolari, parcul de 20,2 hectare atrage anual aproximativ 850.000 de vizitatori.
  • Potrivit Singapore Tourism, acesta este cel mai mare parc de păsări din Asia.
  • De la deschiderea sa din 1971, când existau doar 1.000 de păsări din 60 de specii, capacitatea parcului de păsări s-a extins foarte mult și se crede că în prezent găzduiește păsări din peste 400 de specii.

Jurong Bird Park, cel mai mare parc de păsări din Asia și una dintre cele mai vechi și mai emblematice atracții din Singapore, a anunțat că își va înceta activitatea și își va închide porțile după mai bine de 50 de ani. Cu toate acestea, există însă și o veste bună.

Celebrul parc de renume mondial – care găzduiește aproximativ 3.500 de păsări, inclusiv papagali, flamingo, pinguini și vulturi – se va alătura Grădinii Zoologice din Singapore și Night Safari, precum și unui nou resort de lux Banyan Tree, pentru a forma un centru de ecoturism în nordul Singapore. Ultima zi de funcționare a Jurong Bird Park în locația sa actuală va fi 3 ianuarie 2023, la 52 de ani de la deschiderea din 1971. Viitorul centru ecologic Mandai este programat să se deschidă în 2023.

Sunt mulți dintre noi care s-au alăturat organizației la începuturile sale și care au fost aici de-a lungul deceniilor, a declarat marți, 30 august, vicepreședintele parcului, Daisy Ling, într-o declarație prin care a anunțat închiderea.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Construit la un cost inițial de 2,5 milioane de dolari, parcul de 20,2 hectare atrage anual aproximativ 850.000 de vizitatori care se adună pentru a vedea faimoasa sa volieră cu cascadă, spectacolele cu păsări și expozițiile. Potrivit Singapore Tourism, acesta este cel mai mare parc de păsări din Asia.

De la deschiderea sa din 1971, când existau doar 1.000 de păsări din 60 de specii, capacitatea parcului de păsări s-a extins foarte mult și se crede că în prezent găzduiește păsări din peste 400 de specii. Ofițerii parcului au fost, de asemenea, implicați în mai multe salvări și eforturi de reabilitare de profil înalt de-a lungul anilor.

În 2018, unul dintre căldărarii săi care se luptau cu o formă agresivă de cancer a primit o proteză imprimată în 3D, pe care medicii veterinari ai parcului au montat-o în partea superioară a ciocului său. Turma de flamingo a parcului a primit, de asemenea, atenția publicului atunci când un pui numit Squish a fost văzut plimbându-se în jurul centrului de reproducere și cercetare într-o pereche de pantofi albaștri strălucitori pentru a-și dezvolta forța picioarelor și pentru a-și proteja tălpile de solul dur. un vultur cinereu sălbatic rar a fost subiectul atenției naționale atunci când s-a abătut de la traseul său migrator și a aterizat în Singapore în decembrie anul trecut.

În ciuda faptului că nu prezenta răni vizibile, pasărea grea s-a aflat în imposibilitatea de a zbura. După ce a primit tratament la spitalul din incinta parcului, vulturul și-a luat zborul în cele din urmă datorită încurajărilor primite de la personalul parcului de păsări.

Parcul va continua să funcționeze în mod regulat până la închiderea sa planificată în ianuarie. Între timp, personalul va organiza o serie de activități, tururi și trasee de patrimoniu axate pe istoria Jurong Bird Park.