• Vecinii din Singapore se bucură de pace de atât de mult timp încât este greu de imaginat că lucrurile ar putea fi altfel.
  • Dar oricine crede că un război nu poate izbucni în regiune trebuie să fie realist, a declarat premierul Lee Hsien Loong.
  • Referindu-se la starea securității globale în discursul său din cadrul mitingului de Ziua Națională în limba engleză, premierul Lee a cerut duminică (21 august) locuitorilor din Singapore să fie pregătiți mental pentru perturbări ale stabilității regiunii.

Mediul extern al Singapore a devenit foarte tulbure pe fondul înrăutățirii legăturilor dintre Statele Unite și China și al invaziei Rusiei în Ucraina, a declarat premierul Lee.

Premierul singaporez Lee Hsien Loong a declarat că tensiunile dintre SUA şi China, ca şi războiul dintre Rusia şi Ucraina afectează securitatea din regiunea Asia-Pacific, informează duminică Reuters.

,,Ne putem aştepta la mai multă contestaţie geopolitică în Asia-Pacific” , a spus Lee Hsien Loong în timpul unui discurs susţinut de ziua naţională a oraşului-stat, adăugând că Singapore va încerca să facă tot ce-i stă în putere pentru a evita să fie prins la mijlocul unei ,,majore rivalităţi de putere” .

Recomandări

IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS
EU SUNT MIC, NU FAC NIMIC

Înrăutăţirea relaţiilor SUA-China fac ,,aproape imposibilă” cooperarea asupra unor probleme globale precum schimbările climatice, pandemiile şi proliferarea nucleară, a mai spus premierului singaporez.