• Singapore va pune capăt interdicției din epoca colonială privind sexul între homosexuali, după ani de dezbateri.
  • Guvernul nu are nicio intenție de a schimba definiția legală a căsătoriei în acest oraș-stat, adică între un bărbat și o femeie.
  • Cu toate acestea, activiștii LGBT au cerut de mult timp eliminarea interdicției, afirmând că aceasta perpetuează stigmatul social și discriminarea împotriva persoanelor gay.

Singapore va dezincrimina sexul între bărbați, a declarat duminică premierul, adăugând că societatea din orașul-stat acceptă din ce în ce mai mult homosexualii, scrie Reuters.

Dar el a adăugat că guvernul nu are intenția de a schimba definiția legală a căsătoriei – adică între un bărbat și o femeie.

Cred că acesta este lucrul corect de făcut și ceva pe care majoritatea singaporezilor îl vor accepta acum” , a declarat prim-ministrul Lee Hsien Loong, adăugând că guvernul va abroga Secțiunea 377A din codul penal, o lege din era colonialistă care incriminează sexul între bărbați.

Recomandări

A MURIT ROBERTO CAVALLI
CE ÎȚI DĂ DE GOL INFIDELITATEA?
GUVERNUL ADOPTĂ STRATEGIA NAȚIONALĂ DE EDUCAȚIE FINANCIARĂ
10 IDEI PENTRU ÎNVĂȚĂMÂNT
RUSIA SE INFLITREAZĂ ÎN PARLAMENTUL EUROPEAN
A ÎNCEPUT ANCHETA LA PANTELIMON

Chiar dacă abrogăm Secțiunea 377A, vom susține și vom proteja instituția căsătoriei… Conform legii, în Singapore sunt recunoscute doar căsătoriile între un bărbat și o femeie” , a adăugat Lee.