• Singapore va pune capăt interdicției din epoca colonială privind sexul între homosexuali, după ani de dezbateri.
  • Guvernul nu are nicio intenție de a schimba definiția legală a căsătoriei în acest oraș-stat, adică între un bărbat și o femeie.
  • Cu toate acestea, activiștii LGBT au cerut de mult timp eliminarea interdicției, afirmând că aceasta perpetuează stigmatul social și discriminarea împotriva persoanelor gay.

Singapore va dezincrimina sexul între bărbați, a declarat duminică premierul, adăugând că societatea din orașul-stat acceptă din ce în ce mai mult homosexualii, scrie Reuters.

Dar el a adăugat că guvernul nu are intenția de a schimba definiția legală a căsătoriei – adică între un bărbat și o femeie.

Cred că acesta este lucrul corect de făcut și ceva pe care majoritatea singaporezilor îl vor accepta acum” , a declarat prim-ministrul Lee Hsien Loong, adăugând că guvernul va abroga Secțiunea 377A din codul penal, o lege din era colonialistă care incriminează sexul între bărbați.

Recomandări

CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?

Chiar dacă abrogăm Secțiunea 377A, vom susține și vom proteja instituția căsătoriei… Conform legii, în Singapore sunt recunoscute doar căsătoriile între un bărbat și o femeie” , a adăugat Lee.