• Parisul este cel mai scump oraș din Europa, după Zurich.
  • Prețurile la alimente continuă să crească costurilor mai mari de producție.
  • Moscova și Sankt Petersburg au scăzut cel mai mult în clasament.

Singapore și Zurich sunt cele mai scumpe orașe din lume. Costul de trai în marile orașe a crescut cu 7,4% în ultimul an, iar alimentele cântăresc cel mai mult în balanță.

Organizația Costul vieții la nivel mondial 2023 a analizat 173 de orașe mari, comparând peste 400 de prețuri individuale pentru 200 de produse și servicii. Costul mediu al vieții a crescut cu 7,4% în acest an. Prețurile la alimente au crescut cel mai rapid. Există o veste bună. Prețurile la utilități, categoria cu cea mai rapidă creștere în sondajul din 2022, au arătat cea mai mică inflație de data aceasta.

Cele mai scumpe 10 orașe din lume pentru 2023 1. Zurich și Singapore (de egalitate) 3. New York și Geneva (la egalitate) 5. Hong Kong 6. Los Angeles 7. Paris 8. Tel Aviv și Copenhaga (la egalitate) 10. San Francisco

Recomandări

SUEDIA ÎNTĂREȘTE SECURITATEA
VERSTAPPEN OBȚINE POLE POSITION LA MIAMI
CÂT DAU BOGAȚII PENTRU JO?
PREMIERĂ MONDIALĂ ÎN CHINA
CUM SE TRANSMITE GRIPA AVIARĂ
SPACEY NEAGĂ NOILE ACUZAȚII

Cele mai ieftine orașe din lume

Damasc, Siria, rămâne cel mai ieftin oraș din lume. Teheran, Iran și Tripoli, Libia, sunt, de asemenea, aproape de partea de jos, ocupându-se pe locul 172 și, respectiv, pe locul 171. Orașele rusești Moscova și Sankt Petersburg au înregistrat unele dintre cele mai puternice scăderi, scăzând cu 105 locuri la 142 și, respectiv, 74 locuri la 147 în clasamentul din acest an.

Deși New York a fost egal cu Singapore pe primul loc anul trecut, populara destinație din SUA, unde prețurile au crescut cu 1,9% conform studiului, a coborât pe locul trei, la egalitate cu Geneva din Elveția.

Citește și