• Martorii descriu fenomene aeriene inexplicabile pe cerul Franței.
  • Autoritățile franceze iau foarte în serios fenomenul OZN.
  • În unele cazuri este vorba doar despre o reflectare prin satelit, un laser de discotecă, un felinar thailandez sau drone.

Regiunea din sud-vestul Franței, de la Pirineii-Atlantici până la Masivul Central și de la La Rochelle la Foix, este, de câțiva ani, locul unor fenomene aeriene inexplicabile. Pentru unele raportări din ultimii ani s-au găsit explicații logice: de la o reflectare prin satelit, o interferență cu planeta Venus, un laser de discotecă , la un un felinar thailandez sau o dronă. Altele rămân însă, în continuare, un mister. Cotidianul Le Figaro a făcut o trecere în revistă a acestor fenomene.

O relatare recentă arată că un băiat vede deasupra unui copac pătrate luminoase aliniate, care se mișcă de la șapte până la opt secunde pentru a dispărea apoi în Calea Lactee. Un cuplu care își face plimbarea de după amiază povestește că filamente albe, pe care soarele le face să strălucească, încep să cadă din cer. Apoi, apar obiecte cu aspect metalic la aceeași altitudine, relatează cuplul. Au formă de disc, merg mult mai repede și nu fac zgomot.

Într-un sat alăturat, o femeie povestește că a văzut apariția unui obiect circular, de mărimea unui far de mașină, galben strălucitor, care se mișcă înainte și înapoi cu o viteză foarte mare, mai rapid decât un avion. Obiectul circular a rămas staționar pe cer o jumătate de oră. În zonă nu au avut loc manevre militare și niciun avion nu a trecut în acele momente pe cer.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

Citește și