• Autoritățile chineze construiesc clădiri de 26 de etaje pentru a crește porci, ca răspuns la piața în plină expansiune a cărnii de porc.
  • Beijingul amenajează un șir de clădiri de 26 de etaje care vor include aer condiționat și echipamente moderne.
  • Proiectul de 480 de milioane de lire sterline, care a început în urmă cu doi ani, a fost construit în încercarea de a depăși constrângerile legate de teren.

Autoritățile chineze construiesc clădiri de 26 de etaje pentru a crește porci, ca răspuns la piața în plină expansiune a cărnii de porc. Beijingul amenajează un șir de clădiri de 26 de etaje care vor include aer condiționat și echipamente moderne.

Acest lucru vine în contextul în care capitala își propune să reducă utilizarea terenurilor pentru agricultură, în timp ce China continuă să satisfacă cererea tot mai mare de carne. În orașul Ezhou, din centrul țării, o companie numită Hubei Zhongxinkaiwei Modern Farming a construit un zgârie-nori impunător, despre care se spune că este prevăzut cu aer condiționat și etaje ventilate.

Proiectul de 480 de milioane de lire sterline, care a început în urmă cu doi ani, a fost construit în încercarea de a depăși constrângerile legate de teren. S-a raportat că, în 2019, când gripa porcină a cuprins crescătoriile de porci din țară, Beijingul a autorizat ca spațiile cu mai multe etaje să fie ocupate pentru creșterea porcilor.

Recomandări

FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
CE SEMNIFICĂ VINEREA MARE
CUM TE FEREȘTI DE FAKE NEWS
DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA

Construcția instalațiilor de reproducere inventive este mai costisitoare decât cea a fermelor obișnuite de creștere a porcilor, dar oficialii spun că acestea merită costurile în zonele în care există o lipsă de spațiu. S-a raportat că, până la începutul acestui an, provincia sudică Guangdong, a creat peste 170 de ferme de porci cu mai multe etaje.

Hubei Zhongxinkaiwei Modern Farming a fost înființată în 2020, cu doar câteva luni înainte de a construi prima clădire de 26 de etaje în Ezhou. Anul trecut au început să construiască cel de-al doilea amplasament.

Producătorul își propune să aibă o producție anuală de 1,2 milioane de porci odată ce locațiile vor fi pe deplin funcționale. Instalațiile vor fi extrem de automatizate, cu 30.000 de puncte de control pentru o hrănire precisă, a declarat compania.

Contaminarea va fi evitată prin distribuirea furajelor la toate etajele printr-un sistem închis, relatează The Times. Mediul interior se va mândri cu un sistem de monitorizare în timp real care va cuprinde: calitatea aerului, temperatura și umiditatea.

Va deveni una dintre cele mai eficiente, mai sigure și cu emisii reduse de carbon ferme de porci, care plătește cele mai bune salarii și are cele mai mici costuri generale”, a adăugat compania.

Însă zgârie-norii au provocat reacții din partea activiștilor, fiind lansată o petiție care se opune acestor planuri. Campania franceză, lansată pe platforma Mes Opinions, a strâns peste 19.000 de semnături.

Pe Facebook, utilizatorii online au descris planurile ca fiind absolut îngrozitoare”. O persoană a spus: Este sfâșietor! Îmi place carnea, dar numai din locuri unde animalele sunt tratate bine. Mă bucur că avem ferme mici aici, care au grijă de animalele pe care le putem cumpăra direct de la ele. Mulțumesc pentru tot ceea ce faceți!!!”