• Îngrijorare în Ucraina, deoarece trupele lui Putin au fost văzute construind o „structură necunoscută” la o centrală nucleară.
  • Forțele rusești care lucrează la o „structură necunoscută” la centrala nucleară din Zaporojie au îngrijorat forțele ucrainene.
  • Lucrările interzise au fost raportate de către Inspectoratul de Stat, care a declarat că construcția, instalarea și punerea în funcțiune a lucrărilor în zonă au încălcat legislația ucraineană.

Forțele ucrainene au fost lăsate îngrijorate de o clădire misterioasă la o centrală nucleară controlată de trupele lui Vladimir Putin. Se pare că oamenii lui Putin construiesc o „structură necunoscută” la cea mai mare centrală nucleară din Europa, ceea ce a provocat numeroase îngrijorări în rândul trupelor ucrainene.

Inspectoratul de Stat pentru Reglementare Nucleară al Ucrainei a luat act de construcția structurii din partea trupelor rusești, care ar construi ceva necunoscut pe amplasamentul centralei nucleare Zaporojie, ocupată în Ucraina.

Forțele rusești care lucrează la această structură sunt, potrivit Inspectoratului de Stat menționat, în „încălcare” a cerințelor ucrainene privind „securitatea nucleară și a radiațiilor”.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP

În ciuda acestui fapt, construcția structurii misterioase este în curs de desfășurare și marchează o construcție neautorizată în Ucraina ocupată de trupele rusești invadatoare. Lucrările interzise au fost raportate de către Inspectoratul de Stat, care a declarat că construcția, instalarea și punerea în funcțiune a lucrărilor în zonă au încălcat legislația ucraineană.

Domeniul respectiv intră sub incidența modernizării sau reconstrucției, ceea ce este interzis prin hotărârile actuale care văd o încălcare a „cerințelor legislației ucrainene, a normelor, regulilor și standardelor de securitate nucleară și de radioprotecție”, a declarat Inspectoratul.

De asemenea, forțele rusești de ocupație refuzau accesul personalului centralei la vederea construcției, potrivit Newsweek. Vestea construcției vine în contextul în care un purtător de cuvânt rus a declarat că Marea Britanie este responsabilă pentru „sabotajul” conductei Nord Stream, care a fost aruncat în aer în luna septembrie a acestui an.

Daily Star a relatat că purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a acuzat Marea Britanie pentru explozie și a denunțat, de asemenea, o „tăcere inacceptabilă” din partea Uniunii Europene cu privire la atac. Peskov a afirmat că surse din interiorul său au „date care indică faptul că specialiști militari britanici au dirijat și coordonat atacul”.

Afirmațiile sale au fost de atunci denunțate de premierul Rishi Sunak, un purtător de cuvânt al premierului britanic declarând că comentariile lui Peskov sunt „distrageri care fac parte din manualul de joc al Rusiei”.