• Prinţul Emanuel von und zu Liechtenstein este acuzat de organizaţiile Agent Green şi VGT din Austria că a ucis ilegal cel mai mare urs din România.
  • El este rezident în Riegersburg, localitate situată în regiunea austriacă Stiria.
  • Conform unui interviu acordat publicaţiei soj.at, el nu este austric, ci cetăţean din Liechtenstein.

Reprezentanţii Agent Green susţin că ursul uriaş Arthur a fost împuşcat de un prinţ austriac la Ojdula, Covasna. Ecologiştii aduc acuzaţii grave şi cer ajutorul Poliţiei şi al Guvernului: este vorba despre braconaj şi că animalul împuşcat este probabil cel mai mare din UE.

Reprezentanţii Agent Green susţin că ursul uriaş Arthur a fost împuşcat de un prinţ austriac la Ojdula, Covasna, într-o arie naturală protejată. Ei spun că prinţul şi-a fundamentat uciderea celui mai mare urs prin derogarea oferită de Ministerul Mediului din România, acordată pentru eliminarea unei ursoaice cu pui care ar fi cauzat pagube anul trecut la unele ferme din Ojdula.

Dar în realitate, prinţul nu a omorât ursul problemă, ci un mascul care trăia în adâncul pădurii şi care nu venise niciodată în apropierea localităţilor, mai spun ecologiştii care monitorizau ursul.

Recomandări

DEZASTRU BUGETAR LA PATRU LUNI DIN 2024
CINE IA LOCUL 2
GĂINA BĂTRÂNĂ DISTRUGE GRĂDINA BUNĂ
MARINE LE PEN VREA ALIANȚĂ CU MELONI
CIOLACU FACE ALEGEREA DUPĂ ALEGERI
ALT JOC, ALTĂ DISTRACȚIE

Ce spune ministrul mediului despre cel mai mare urs din România

Ministerul Mediului a demarat un control în cazul ursului împuşcat în Covasna. Tanczos Barna spune că există numeroase cereri pentru urşi problemă, iar pentru zona respectivă a fost aprobată o singură cerere, fără a oferi detalii suplimentare. Barna a precizat că identificarea unui urs este făcută de asociaţia de vânători locală, caracterizând procesul drept „complicat”.

Cine este Emanuel von und zu Liechtenstein, prinţul acuzat că a ucis cel mai mare urs din România

Emanuel von und zu Liechtenstein este rezident în Riegersburg, localitate situată în regiunea austriacă Stiria.

Conform unui interviu acordat de Emanuel Liechtenstein publicaţiei soj.at el nu este austric ci cetăţean din Liechtenstein.

„Nu sunt austriac, ci cetăţean din Liechtenstein. Există o monarhie acolo de 300 de ani. În calitate de membru al casei de guvernământ, mi se permite să port acest titlu şi este menţionat în toate documentele mele”, spunea el.

Castelul în care apare în mai multe poze aparţine familiei sale din 1822 când strămoşii săi au preluat mai multe întreprinderi agricole şi forestiere din această zonă.

El declara în interviu că păstrează legătura cu Prinţul Hans-Adam II, actualul monarh din Liechtenstein.

„Ne întâlnim la fiecare doi ani, mai ales la Viena. Avem o strânsă coeziune”, preciza el.

Ca profesie Emanuel Liechtenstein este medic şi profesează „în jur de 70 până la 80 de zile pe an”. Profesia de medic o îmbibă cu afacerea reprezentată de castelul pe care îl are în administrare.

Prinţul are trei copii.