• Co-fondatorul Twitter, Jack Dorsey, l-a susținut pe Robert F. Kennedy Jr. pentru președinție.
  • Dorsey a scris pe Twitter că Kennedy ,,poate și va” să-i învingă atât pe Donald Trump, cât și pe Ron DeSantis în cursa din 2024.
  • Kennedy, un proeminent anti-vaxxer, l-a atacat anterior pe Anthony Fauci în legătură cu vaccinarea împotriva COVID-19.

Cofondatorul și fostul director executiv al Twitter, Jack Dorsey, l-a susținut pe celebrul anti-vaxxer Robert F. Kennedy Jr. pentru candidatura sa la alegerile prezidențiale din 2024 și este încrezător că acesta va învinge contracandidați precum fostul președinte Donald Trump și guvernatorul Floridei, Ron DeSantis.

Dorsey a postat pe Twitter un clip dintr-un interviu pe care Kennedy l-a acordat gazdei Fox News Harris Faulkner, în care Kennedy a susținut că i-ar putea învinge pe Trump și DeSantis în cursa din 2024.

Dorsey a scris în postarea sa de duminică: ,,El poate și o va face” .

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC

Tweetul a fost vizualizat de peste cinci milioane de ori la ora publicării acestei știri.

Pe Twitter, un utilizator a întrebat dacă Jack Dorsey îl susține pe Kennedy sau doar face o predicție. Într-un răspuns concis, Dorsey a afirmat ,,Ambele” .

Ca răspuns la un alt comentariu în care Kennedy era criticat pentru diferitele opinii controversate ale candidatului, Dorsey a răspuns: ,,Vocea este o superputere și îl diferențiază” .

Kennedy, nepotul fostului președinte John F. Kennedy, și-a depus declarația de candidatură pe 4 aprilie, contestându-l oficial pe președintele Joe Biden pentru nominalizarea candidatului democrat.

Cu toate acestea, el a fost criticat pe scară largă pentru poziția sa de proeminent susținător anti-vaccin, înainte și în timpul pandemiei COVID-19. De asemenea, Kennedy a fost numit ca fiind una dintre cele 12 persoane responsabile pentru răspândirea majorității dezinformărilor COVID-19 disponibile online, potrivit unui raport al Centrului pentru combaterea urii digitale (CCDH).

Grupul său anti-vaccin, Children’s Health Defense, a fost eliminat de pe platformele Meta Facebook și Instagram în luna august pentru că a răspândit dezinformări despre pandemie. De asemenea, Kennedy a fost criticat pentru că a spus că Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase, a orchestrat ,,fascismul” în timpul pandemiei.

În cadrul unui miting la Washington, în ianuarie 2022, el a sugerat că a fi nevoit să se vaccineze în timpul pandemiei a fost mai rău decât să se ascundă de Holocaust.

,,Chiar și în Germania lui Hitler, puteai să traversezi Alpii spre Elveția. Te puteai ascunde într-un pod, așa cum a făcut Anne Frank” , a spus el în timpul mitingului.

Dorsey este unul dintre cei câțiva oameni care susțin candidatura lui Kennedy. Membri ai propriei sale familii au declarat că nu o să-l susțină, precum una dintre surorile sale, Kerry Kennedy.

,,Îl iubesc pe fratele meu Bobby, dar nu-i împărtășesc sau nu-i susțin opiniile în multe probleme, inclusiv în ceea ce privește pandemia COVID, vaccinările și rolul platformelor de social media în supravegherea informațiilor false” , a declarat aceasta pentru Business Insider.

Dorsey, un miliardar care a co-fondat Twitter în 2006, a renunțat la funcția de CEO al platformei în noiembrie 2021, dar continuă să fie CEO al companiei de servicii financiare Block.

El nu este singurul mogul din domeniul tehnologiei care a intrat în politică. Elon Musk l-a găzduit pe DeSantis pentru anunțul campaniei prezidențiale a guvernatorului pe Twitter Spaces pe 24 mai, care a fost marcat de dificultăți tehnice.

Iar miliardarul Peter Thiel, cofondatorul PayPal și unul dintre cei mai de succes capitaliști de risc din Silicon Valley, a fost un susținător declarat al lui Trump încă de la alegerile prezidențiale din 2016.

Musk a declarat în noiembrie că intenționează să îl susțină pe DeSantis pentru funcția de președinte. În luna mai, Thiel a declarat, de asemenea, că este de părere că DeSantis ar fi ,,un președinte grozav” , dar nu s-a oprit la o susținere totală.

Citește și

Comisia Europeană propune ca tot conținutul produs de inteligența artificială să fie etichetat

Un tratament pentru cancer pulmonar are rezultate impresionante și reduce la jumătate riscul de deces

FOTO. Carmen Iohannis, imaginea unui brand de bijuterii. Ce prețuri au accesoriile purtate de soția președintelui