• Prăbușirea Silicon Valley Bank (SVB), care a afectat start-up-uri chinezești, a provocat panică generalizată în China.
  • În China, cel puțin o duzină de firme au emis declarații de la prăbușirea SVB, încercând să liniștească investitorii și clienții.
  • Închiderea SVB „nu va avea un impact” asupra capacității companiei de a-și acoperi cheltuieli de capital, inclusiv salariile, a precizat Zai Lab, o companie farmaceutică.

Prăbușirea Silicon Valley Bank (SVB), care a afectat start-up-uri chinezești, a provocat panică generalizată în China, unde o serie de fondatori și companii s-au grăbit să liniștească investitorii spunând că expunerea spunând că expunerea lor la creditor a fost limitată.

SPD Silicon Valley Bank, deținută în proporție de 50-50 de SVB și de partenerul local Shanghai Pudong Development Bank, a declarat sâmbătă că operațiunile sale sunt „solide”.

În China, cel puțin 12 companii au emis declarații de la prăbușirea SVB, încercând să liniștească investitorii și clienții, spunând că expunerea lor la creditor a fost limitată. Cele mai multe erau companii de biotehnologie, informează CNN.

BeiGene, una dintre cele mai mari companii chineze de medicamente pentru cancer, a declarat luni că avea peste 175 de milioane de dolari în depozite de numerar neasigurate la SVB, ceea ce reprezintă aproximativ 3,9% din echivalentele de numerar și investițiile sale pe termen scurt.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

„Compania nu se așteaptă ca evoluțiile recente cu SVB să aibă un impact semnificativ asupra operațiunilor sale”, a precizat Zai Lab, o companie farmaceutică, cunoscută în China pentru modelul său unic de afaceri fără active.

Închiderea SVB „nu va avea un impact” asupra capacității companiei de a-și acoperi cheltuielile de exploatare și cerințele de cheltuieli de capital, inclusiv salariile, a precizat aceasta.

Alte companii care au dat asigurări publice investitorilor au fost Andon Health, Sirnaomics, Everest Medicines, Broncus Medical, Jacobio Pharmaceuticals, Brii Biosciences, CStone Pharmaceuticals, Genor Biopharma și CANbridge Pharmaceuticals.

Într-o încercare de restabilire a încrederii în sistemul bancar american, administrația Biden a garantat duminică că clienții SVB și ai Signature Bank, care a fost închisă de autoritățile de reglementare, vor avea acces la toți banii lor.