• xAI primește o nouă investiție de 6 miliarde $. În prezent, valorează 24 miliarde $
  • Lansată în 2023, xAI a avut una dintre cele mai mari investiții A.I. într-un singur an
  • Elon Musk a creat Grok pentru a rivaliza cu ChatGPT integrându-l pe platforma X

A început războiul competitiv în cursa Inteligenței Artificiale. Elon Musk a strâns miliarde de dolari de la investitori, pentru a finanța o nouă companie de Inteligență Artificială. Vrea să dezvolte o tehnologie care să rivalizeze cu cele mai avansate sisteme de A.I. existente.

Crește competiția în A.I.

E o competiție acerbă. Cursa de supremație. xAI, compania de Inteligență Artificială a lui Elon Musk, a reușit să strângă 6 miliarde de dolari de la investitori pentru a se dezvolta și a concura cu OpenAI, compania care a creat ChatGPT.

Lansată anul trecut, xAI a atras într-un singur an una dintre cele mai mari investiții realizate până acum în domeniul Inteligenței Artificiale.

Recomandări

CUM SE SIMTE PRINȚESA KATE?
WILLIAM FACE O VIZITĂ SECRETĂ
PUTIN CONDIȚIONEAZĂ PACEA
DECA FACE SCHIMBĂRI
CE VEZI AZI? BRIDGERTON
BEC AMÂNĂ DECIZIA PENTRU COSTINEȘTI

Elon Musk, inițial un susținător al OpenAI, și-a retras sprijinul pentru aceasta și a pledat pentru prudență din cauza potențialelor pericole ale tehnologiei. Pentru a concura cu ChatGPT, a lansat în noiembrie 2023 Grok, un program de inteligență artificială integrat pe X (fostă Twitter).

Grok este cel mai vizibil produs al xAI, care este condusă de directori cu experiență în domeniul tehnologiei. Compania intenționează să utilizeze fondurile strânse pentru a lansa primele sale produse pe piață, pentru a construi o infrastructură avansată și pentru a accelera dezvoltarea de tehnologii viitoare. Investiția în xAI a fost sprijinită de nume importante din industria Venture Capital (adică o formă de finanțare prin investiții private, care e destinată în special startup-urilor).

Aceasta este una dintre cele mai mari investiții din industria AI de până acum. Tot mai multe companii din tehnologie pariază pe AI; de exemplu, Microsoft Corp. a investt aproximativ 13 miliarde de dolari în OpenAI, iar Amazon.com Inc. a pariat aproximativ 4 miliarde de dolari în Anthropic.

Citește și