- La Craiova, antreprenorii din HoReCa plătesc chirii cu 95% mai mici pe domeniul public
- Consiliul Local Craiova a redus la 50% şi taxa pentru autorizaţia pentru alimentaţie publică
- În Craiova sunt aproximativ 1.000 de societăţi care activează în domeniul ospitalităţii
O gură de oxigen pentru antreprenorii din HoReCa. De teamă că multe afaceri se vor închide după ce au avut pierderi de 80% în anul 2020, consilierii locali din Craiova au redus taxele pentru antreprenorii din domeniul ospitalităţii.
Marius Bănică este proprietarul a două restaurante din centrul Craiovei. Acum chiria pe care trebuie să o plătească a scăzut la jumătate.
Marius Bănică, proprietar restaurant Craiova: „Această terasă are o suprafaţă de 60 mp, cu tot cu aleea de intrare. Înainte de noua hotărâre a Consiliului Local plăteam o taxă lunară de 1.080 lei. În momentul de faţă plătim 54 de lei.”
La jumătate plăteşte anul acesta şi autorizaţia anuală pentru alimentaţie publică. Reducerile sunt o gură de oxigen, spune Marius. Numai pentru acest restaurant, plăteşte lunar taxe de aproximativ 15.000 de euro.
Marius Bănică, proprietar restaurant Craiova: „Este normal ca atunci când noi funcţionăm la o capacitate de 30% încasările să fie în raport cu capacitatea. În momentul de faţă noi avem aceleaşi capacităţi pentru utilităţi. Şi atunci când autorităţile ne ajută cu o astfel de reducere nu avem decât să ne bucurăm.”