Consumul din țările bogate distruge 13% din biodiversitatea globală. Ce impact are fenomenul asupra speciilor de animale

Loading video

Un studiu de la Universitatea Princeton dezvăluie ce efecte are consumul de produse precum carnea de vită, uleiul de palmier sau lemnul, anunță The Guardian.

Cercetătorii de la Universitatea Princeton, conduși de Alex Wiebe și Prof. David Wilcove, arată că statele dezvoltate distrug habitate prin cererea masivă de produse precum carnea de vită, uleiul de palmier, lemnul și soia. Deforestarea afectează în principal zone cu biodiversitate ridicată, precum Indonezia, Brazilia și Madagascar, punând în pericol peste 7.500 de specii dependente de păduri.

Ce impact are acest fenomen asupra speciilor de animale?

Defrișarea masivă determină dispariția accelerată a unor specii esențiale. Habitatul pierdut în regiunile tropicale pune în pericol păsări, mamifere și reptile, multe dintre ele fiind deja amenințate. Cercetătorii spun că 90% din pierderea habitatului este cauzată de transformarea pădurilor în teren agricol.

Reducerea cererii pentru produse cu impact ridicat asupra mediului – cum ar fi carnea de vită – și sprijinirea metodelor sustenabile de producție ar putea limita distrugerea biodiversității. De asemenea, protejarea celor mai importante zone naturale și colaborarea cu fermierii pentru practici mai prietenoase cu mediul ar putea preveni „exportul extincției” de către țările bogate.

Exit mobile version