Cafeaua, bogată în antioxidanți și alți compuși naturali, este bine cunoscută pentru beneficiile sale pentru sănătate. Un nou studiu a arătat că cofeina prezentă în băuturi precum cafeaua, ceaiul verde și ceaiul negru poate reduce, de asemenea, reducerea riscului de diabet de tip 2. Potrivit oamenilor de știință, acest lucru se datorează, probabil, efectului consumul […]
Pentru mulți, trezirea cu o ceașcă caldă de cafea este un ritual de dimineață fără de care nu pot trăi. Fie că o savurați neagră, cu un strop de lapte de cocos sau amestecată cu scorțișoară și miere, cafeaua vă înveselește cu adevărat ziua și vă pune în starea de spirit potrivită. Iar dacă vreți […]
Pâinea este alimentul preferat al multora, care nu-și pot imagina o zi fără ea. Pâinea este plină de carbohidrați, iar eliminarea ei bruscă din obiceiurile tale alimentare se manifestă în corpul tău aproape instantaneu. Carbohidrații procesați, cum ar fi pâinea albă, provoacă o creștere bruscă a glicemiei, care scade apoi rapid. Pâinea este alimentul preferat […]
Doar o ceașcă de căpșuni pe zi poate îmbunătăți sănătatea inimii, potrivit studiului Global Burden of Disease. Potrivit cercetării, beneficiile cardiometrice ale consumului de căpșuni pot include scăderea colesterolului total și a lipoproteinelor cu densitate scăzută (LDL). Alte studii au găsit dovezi conform cărora căpșunile pot ajuta la protejarea împotriva anumitor tipuri de cancer. Doar […]
Pentru un efect maxim, cofeina este cel mai bine folosită cu moderație. Efectul stimulant al cafeinei apare prin blocarea anumitor receptori din creier. Un alt moment excelent pentru a consuma cofeină este cu aproximativ 30 până la 60 de minute înainte de un antrenament. Miliarde de oameni din întreaga lume consumă cofeină pentru a se […]
Oamenii de știință au recrutat 720 de bărbați și 783 de femei pentru a urmări nivelurile de consum de cafea. Cei care au băut 2 sau 3 cești pe zi au înregistrat valori mai mici ale tensiunii arteriale. Oamenii de știință au raportat că persoanele care au băut trei căni au înregistrat o scădere medie […]
Cercetările recente au scos la iveală diverse efecte benefice ale nucilor și fructelor uscate asupra sănătății noastre. Acestea pot crește nivelul de serotonină, un neurotransmițător cheie în multe afecțiuni psihice. Consumul anumitor fructe cu coajă lemnoasă este asociat cu o reducere semnificativă a hipertensiunii arteriale, unul dintre principalii factori de risc pentru bolile cardiovasculare. Cercetările […]
Cercetătorii au descoperit că persoanele care mănâncă cinci sau mai multe ouă pe săptămână prezintă un risc mai mic de hipertensiune arterială și de diabet de tip 2. Combinat cu alte modele alimentare sănătoase, s-a constatat că un consum regulat de ouă are beneficii pe termen lung. Amber Core, dietetician înregistrat la Universitatea de Stat […]
Cu toții iubim dulciurile, dar ceea ce nu ne dăm seama este că zahărul este un inamic major al sănătății noastre. Zahărul este o dependență, iar majoritatea dependențelor nu pot fi abandonate fără a experimenta mai întâi anumite simptome. După o lună fără zahăr, pofta de dulciuri va dispărea și va crește pofta de proteine […]
Pastele, și carbohidrații în general, tind să fie unul dintre alimentele care nu sunt privite cu ochi buni în multe diete. Pastele „au suficiente proteine pentru a echilibra carbohidrații” datorită ouălor și făinii pe care le conțin. Expertul recomandă ca, în loc să lăsați spaghetele deoparte, să reduceți porțiile sau să optați pentru paste integrale, „care au […]