• Cristian Diaconescu: Situația României reale din punct de vedere al datoriilor și deficitelor este una aproape sinistră.
  • Cristian Diaconescu: Companiile de stat sunt principalii datornici ai țării de ani de zile.
  • Cristian Diaconescu: În martie, avem un deficit de opt ori mai mare decât deficitul din luna corespunzătoare din anul 2020.

Fostul ministru Cristian Diaconescu, președintele PMP, a afirmat, marți, că „principalii datornici ai țării” sunt companiile de stat.

„Situația României reale din punct de vedere al datoriilor și deficitelor este una sinistră aproape. Sigur, s-au lăsat din 2020 de-o parte limitele deficitelor interne, România a încheiat 2020 cu peste 9% din PIB deficit, cam 100 de miliarde. În martie, avem un deficit de opt ori mai mare decât deficitul din luna corespunzătoare din anul 2020. Evident, cu astfel de teme stai pe masă”, a spus Diaconescu, potrivit b1.ro.

CFR, Termoelectrica, Compania lignitului, marii datorinici

Cristian Diaconescu a mai spus că în cazul companiilor de stat nu se găsesc soluții potrivite din motive politice, electorale sau chiar din rațiuni ce țin de „lipsă de curaj sau de lipsă de proiect”.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

„Stai pe masă, de asemenea, cu teme privind companiile de stat, care sunt principalii datornici ai acestei țări, CFR, Termoelectrica, Compania lignitului, nu de acum, de ani de zile, față de care, din motive politice, din motive electorale, din motive de lipsă de curaj sau de lipsă de proiect, nu se găsesc soluții într-un anume fel. Nota bene, pentru actualul guvern sau următoarele care vor veni imediat, dacă cuplați așteptările PNRR plus politica verde, economia verde a Uniunii Europene, centrul atenției se va muta, din nou, în aceste zone”, a adăugat fostul ministru.