• Viticultorii din regiunea Bordeaux sunt plătiţi de stat să-şi distrugă viile.
  • Consumul de vin roşu a scăzut semnificativ în ultimele decenii, scrie Politico.
  • Băutorii francezi apelează la alte licori mai răcoritoare, cum ar fi berea.

Chiar şi nectarul zeilor este ameninţat de schimbările climatice şi de slăbiciunea consumatorului pen­tru berea artizanală, scrie Politico.
Viticultorii din prestigioasa regiune viticolă Bordeaux sunt plătiţi de stat ca să-şi distrugă viile şi să înceapă alte afaceri. Motivul? Schimbarea obiceiurilor de consum ale populaţiei şi arşiţa lovesc coroana agricolă franceză.

„În momentul de față, dacă ne raportăm la anii precedenți, obiceiurile de consum s-au schimbat foarte rapid de la un sezon la altul, aș putea spune chiar de la o lună la alta. Nu atât legat de vinul, berea sau băutura consumată, cât legat de criza economică, pentru că prețurile au crescut, gusturile fiecărei persoane devin imprevizibile astăzi și atunci consumatorii sunt foarte atenți la ceea ce cheltuie, pe o anumită unitate de volum”, spune Gabriel Roceanu, director general al Cramei Oprișor.

„Și atunci, aceste schimbări în consum vor fi și mai frecvente în următoarea perioadă, dar nu putem spune că spre zona negativă. S-ar putea să crească consumul de vin, s-ar putea să scadă. Nici berea nu o duce foarte bine. Am observat că și prețul berii a crescut în ultimul an, din cauza inflației”.

Recomandări

PRESIUNEA CREȘTE ASUPRA LUI BIDEN
ÎI IA HARRIS LOCUL LUI BIDEN?
PE CINE FACE DE RÂS ȘOȘOACĂ?
RUSIA ÎL CONDAMNĂ PE GERSHKOVICH
UNDE FUGI DE CANICULĂ ÎN WEEKEND?
ZBORURI AFECTATE DE PANA DE LA MICROSOFT

Citește și: