• Un iaht prezidențial, care i-a servit lui John F. Kennedy și nu numai, este expus la Salonul Nautic Internațional de la Palm Beach din 2023, care va avea loc în West Palm Beach.
  • Iahtul prezidențial cântărește 94 de tone, măsoară aproximativ 5 metri lățime și are spațiu pentru trei membri ai echipajului.
  • Vasul, mai vechi de 92 de ani, a fost construit în Bay City, Michigan, de către Defoe Boat & Motor Works.

Iahtul din lemn de aproximativ 30 de metri, care a servit cinci președinți americani, este expus în prezent în sudul Floridei.

Honey Fitz, o iaht cu motor istoric, care a fost restaurat recent, va fi prezentat la Salonul Nautic Internațional de la Palm Beach din 2023, care va avea loc în West Palm Beach.

Harry S. Truman, Dwight D. Eisenhower, John F. Kennedy, Lyndon B. Johnson și Richard M. Nixon sunt cei cinci președinți care au comandat vasul de lux între 1945 și 1971, potrivit Fox News.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Vasul, mai vechi de 92 de ani, a fost construit în Bay City, Michigan, de către Defoe Boat & Motor Works, o companie de construcții navale acum dispărută.

Honey Fitz ar fi fost construit în 1931 pentru Sewell Lee Avery, un om de afaceri american care s-a îmbogățit prin exploatarea minieră a ipsosului. În cele din urmă a devenit director la Montgomery Ward, un important lanț de vânzări de magazine.

În prezent, iahtul istoric este deținut de Charles R. Modica, rectorul Universității St. George din Grenada, potrivit Palm Beach International Boat Show.

În februarie 2020, a fost demarat un proiect de restaurare pe Honey Fitz pentru a preveni ,,deteriorarea completă” a acestuia.

Proiectul de restaurare a durat trei ani, iar o mare parte din el a urmărit să lege elemente din construcția originală a lui Honey Fitz în 1931, din scurta alocare guvernamentală a navei în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și din timpul administrației Kennedy.

Dintre cei cinci președinți care au folosit iahtul Honey Fitz, se spune că Kennedy este cel despre care se spune că este asociat ,,cel mai mult” cu nava prezidențială.

Kennedy ar fi dat numele „Honey Fitz” iahtului în onoarea bunicului său din partea mamei, John F. Fitzgerald, al 38-lea și al 40-lea primar al Bostonului, care era poreclit Honey Fitz, potrivit revistei Yachts International.

Alți președinți au numit iahtul prezidențial.

Truman a numit iahtul Lenore II” și l-a folosit mai ales pentru a transporta agenți ai serviciilor secrete, în timp ce Eisenhower l-a numit Barbara Anne” , după nepoata sa.

FOTO – FOX News

Johnson, care i-a succedat lui Kennedy după asasinarea acestuia, a lăsat numele Honey Fitz pe care Kennedy îl stabilise.

Nixon a schimbat numele Honey Fitz în „Patricia” înainte de a-l vinde.

O mare parte din istoria lui Honey Fitz” s-a pierdut după vânzare, dar Fox News care citează Yachts International raportează că a petrecut destul de mult timp navigând prin New York, Louisiana și Florida (inclusiv Palm Beach și Fort Lauderdale).

Iahtul prezidențial cântărește 94 de tone, măsoară aproximativ 5 metri lățime, poate atinge o viteză maximă de 11 noduri și are spațiu pentru trei membri ai echipajului, potrivit BOAT International, o companie media de ambarcațiuni de lux.

Citește și:

VIDEO. Accident feroviar grav, în gara Galați: Conductorul trenului a decedat

Vacanță de coșmar: Mușcată de un țânțar, o dansatoare și-a pierdut mâinile și picioarele în somn

Primele imagini cu Ryan Reynolds și Blake Lively după ce s-a născut cel de-al patrulea copil