• CEO-ul Airbnb propune ca doi angajați care lucrează bine împreună să formeze o echipă.
  • Prieteniile la locul de muncă ajută la creșterea moralului angajaților.
  • Angajații nu trebui să aștepte ca superiorii să îi pună în echipă.

Pe lângă pierderea masivă de vieți omenești, epidemia Covid a avut și un alt efect: sentimentul de singurătate la locul de muncă. Chiar dacă angajații au revenit la birouri, singurătatea a rămas. Vestea bună este că există soluții pentru această situație.

Șase din 10 persoane cu mai puțin de cinci ani de experiență profesională se simt singure tot timpul sau în cea mai mare parte a timpului, potrivit unui raport Glassdoor 2023. Viața socială a angajaților încă nu și-a revenit după pandemia Covid-19, potrivit raportului, una din patru persoane spunând că firmele sunt mai antisociale acum decât în trecut.

Soluția lui Chesky: Găsiți doi angajați care lucrează bine împreună și puneți-i în aceeași echipă, a declarat recent la podcastul “ReThinking” al psihologului de la Wharton Adam Grant.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Adesea fac perechi de oameni”, a spus Chesky. Acum patru ani, am angajat doi directori de creație. Au lucrat împreună ca un fel de duo … A funcționat atât de bine, încât am început să mă gândesc la această noțiune de duo în alte domenii.”

Atunci când faceți perechi de oameni – punându-i în aceeași echipă și văzând ce se întâmplă – luați în considerare abordările lor față de muncă. Un gânditor extrem de practic ar putea găsi greu să colaboreze cu un lucrător hiper-creativ, de exemplu. Viețile oamenilor în afara muncii contează, de asemenea: s-ar putea să aveți mai multe șanse să vă înțelegeți cu cineva care împărtășește unele dintre interesele voastre extracurriculare.

În cazul lui Chesky, ideea a început ca o strategie de productivitate și s-a transformat în ceva mai mult.

Uneori este pur și simplu greu pentru o persoană să fie un unicorn, să poată face totul, dar dacă ai putea crea duouri, acestea ar putea acoperi punctele forte ale fiecăruia”, a spus el. Așa că a le oferi oamenilor o călătorie comună pe care să o parcurgă împreună cred că este foarte important … Este o idee genială”.

Citește și