• Tudor Aposteanu are o afacere cu burgeri
  • În pandemie s-a reinventat și nu a trimis niciun angajat în șomaj
  • A reușit să se extindă în Timișoara și Satu Mare
  • Pentru ajutoarele de stat trebuie să citești cu atenție contractul
  • Tudor Aposteanu, antreprenor: ,,Trebuie să existe un hibrid între stat și antreprenor. Unul fără altul nu se poate!”
  • Tudor Aposteanu: „Este de datoria mea să mă reinventez în calitate de manager”

Tudor Aposteanu este unul dintre antreprenorii care au ales să-și continue afacerea în pandemie, chiar dacă nu e deloc simplu. El a fost invitat la Aleph News, la emisiunea Ochii pe mine!, unde a vorbit despre afacerea cu burgeri pe care o are și despre cum a reușit să se reinventeze.

Poate ți-l aduci aminte de la Masterchef. A ales spații mai mici și merge mai mult pe delivery. Ba chiar s-a extins în Timișoara și Satu Mare. Dar nu a dat oameni afară, spre surprinderea unora dintre angajați.

Tudor Aposteanu: ,,Este de datoria mea să mă reinventez în calitate de manager”

Tudor Aposteanu, antreprenor: „Nu, nu mi-am băgat niciun om în șomaj tehnic. Țin minte când a început pandemia, era seara de 16 martie, i-am chemat la mine acasă să le fac acele adeverințe să poată să vină la muncă a doua zi și doi dintre ei s-au mirat, adică ținem deschis? Da, ținem deschis. N-am vrut să-i bag în șomaj tehnic pentru că este de datoria mea să mă reinventez în calitate de manager și de antreprenor și să vin cu ceva nou ca oamenii mei să nu aibă de suferit. Nu e nici vina mea, nici vina lor că există o pandemie, dar nu pot să îi las acum. Eu sunt antreprenor, eu am sacii în căruță și ei nu mai veniți la muncă“.

Recomandări

CINE VA FI PREȘEDINTE?
GÂNDURILE LUI CRISTOIU
GÂNDURILE LUI CRISTOIU
CE VA FACE TRUMP?
FBI AVERTIZEAZĂ
HAMAS NU VREA PACE

Mărturisește că avea trei opțiuni concrete. A ales-o pe cea cu care a fost cât de cât confortabilă, atât pentru el, cât și oamenii din echipa lui.

M-am oprit la burgeri pentru că găteam burgeri acasă. Pe pandemie, ne-am reinventat un pic. Aveam ca variante ori să închidem, ori șomaj tehnic, ori sa stau să-mi plâng de milă. Ne-am reinventat, avem spații mai mici și mergem mai mult pe delivery de burgeri. În plină pandemie, noi am luat francize la Timișora, Satu Mare“, spune Tudor Apostenu.

Cât privește ajutorul dat de stat, Tudor a constatat pe propria piele cam ce înseamnă asta.

Tudor Aposteanu, antreprenor: „Au spus ei să luăm certificatul albastru pentru că se dau credite. OK, iei certificatul albastru, dobândă zero. Dar mic, s-a scris dobândă zero până la finalul anului 2020. Mi se pare un lucru puțin neloial. Într-o perioadă ca asta trebuie cu toții să tragem, nu unii să tragă și să ascundă niște lucruri care până la urmă tot în capul lor se sparg.

Tudor Aposteanu: „Facem teste o dată la 3 zile la toți angajații

Epidemia de Covid-19 a adus la pachet responsabilități care trebuie respectate, mai ales atunci ai o activitate de delivery. Tocmai de aceea, Tudor Aposteanu se bazează mult pe testarea angajaților săi.

„Îi testez foarte des pe angajații mei pentru ca avem o activitate de delivery, facem teste o dată la 3 zile la toți angajații.(…) Aș vrea să cred că totul este bine și va fi bine, dar m-aș îmbăta cu apă rece. Dacă ascultăm mai puțin ce se scrie în presă și gafele pe care le fac cei care ne conduc această țară, înțelegem că există o perioadă grea.”

Tudor Aposteanu, despre relația dintre stat și antreprenor: ,,Unul fără altul nu se poate!”

,,Pentru a salva business-urile cred că trebuie să existe un hibrid între stat și antreprenor. Unul fără altul nu se poate. Degeaba îți dă statul dacă antreprenorul nu știe ce se facă cu ei. Este valabil și invers.”