• Abilitățile de gândirea critică sunt puse în valoare atunci când se confruntă cu nevoia de a pregăti pentru un discurs în fața unei mulțimi.
  • 97% dintre respondenți au considerat că vorbitul în public i-a ajutat să-și dezvolte abilitățile de gândire critică. 
  • De asemenea, ajută la îmbunătățirea abilităților de ascultare.

Fie că ești la job, cu prietenii sau cu familia, modul în care comunici face diferența. Un studiu recent arată că 89,4% dintre persoanele cu stări de anxietate socială simt și o frică acută de a vorbi în public, iar 61% susțin că vorbitul în public le-a îmbunătățit oportunitățile de carieră.

Abilitățile de gândirea critică sunt puse în valoare atunci când se confruntă cu nevoia de a pregăti pentru un discurs în fața unei mulțimi. Un sondaj realizat de Toastmasters International a arătat că 97% dintre respondenți au considerat că vorbitul în public i-a ajutat să-și dezvolte abilitățile de gândire critică. 

De asemenea, ajută la îmbunătățirea abilităților de ascultare. Un sondaj realizat de Gallup Polls în 2017 a arătat că 80% dintre participanți au fost concentrați și mai atenți atunci când ascultau o persoană care vorbea în public.

Recomandări

BOMBELE RUSEȘTI CAD TOT ÎN RUSIA
ISRAELUL REDUCE ACȚIUNILE MILITARE DIN GAZA
CONTINUĂ NEGOCIERILE PENTRU PREZIDENȚIALE
ORBAN, VIZITĂ ISTORICĂ ÎN UCRAINA
SE RĂCOREȘTE VREMEA
HAOS PE OTOPENI

„Trebuie să înțelegem de unde apar aceste emoții pentru că ele nu vin din senin, din neant. Emoțiile, cum ar fi frica, anxietatea, stresul, acea agitație pe care o simțim înainte de o prezentare sau înainte să purtăm o conversație cu altă persoană vin din cauza a ceea ce ne trece nouă prin cap. Ne este teamă de un posibil rezultat negativ. Ce putem noi să facem este să începem să schimbăm aceste scenarii negative pe care le avem în cap”, a explicat Ovidiu Oltean, expert în public speaking, la Aleph News.

Citește și