Un cuplu a părăsit Capitala pentru Moldova și s-a mutat la țară ca să facă agricultură bio. Cum funcționează afacerea

Bio nu este un moft. Îţi plac roşiile zemoase şi cu gust ca din grădina bunicii? Acum le zicem bio, dar sunt cultivate ca înainte să se inventeze îngrăşămintele şi chimicalele ce le colorează artificial.

Sunt însă prea puţine. Fermele ecologice înseamnă un pic peste două procente din suprafaţa agricolă a ţării şi sunt de trei ori mai puţine decât media europeană.

Nicoleta şi Antim sunt doi tineri care încearcă să te hrănească mai sănătos. Pentru asta au lăsat în urmă Bucureştiul poluat şi aglomerat.

De altfel, peste 100 de mii de oameni ca tine părăsesc anual oraşele ţării şi se retrag la sate. Nicoleta şi Antim s-au stabilit în Moldova, nu departe de Iaşi, unde fac agricultură curată… şi colorată.

Îi ajută studiile de horticulură şi dorinţa de a vedea oameni mulţumiţi. Au cules prima lor producţie în primăvară.

Au început să vândă roşiile pe Facebook şi să facă livrări: 10 lei cutia de un kilogram de gusturi, după cum spun ei.

„După aproape 7 ani de stat în Bucureşti am hotărât că vrem să trăim într-un loc sănătos şi să producem legume naturale şi bunicii mei erau din satul Homiţa. Este un sat înconjurat de pădure şi am considerat că acolo este locul cel mai potrivit să ne stabilim”, spune Nicoleta, fermier.

„Vedetele sunt tomatele, cultivăm 54 de varietăţi diferite, în toate culorile, toate formele. Avem de la tomate portocalii cu vărgat verde Green Zebra, la Lucid Gem, care e portocaliu cu mov. Acesta este e un soi foarte frumos, Gargamel se cheamă: e un soi destul de nou apărut şi înăuntru are un roşu spectaculos”, adaugă Nicoleta.

„Nu folosim produse chimice, folosim doar îngrăşământ natural, macerate făcute de noi, din plantele care cresc în pădurea din jurul casei. Ne încărcăm pozitiv când primim aprecieri de la oameni”, spune Antim, fermier.

Exit mobile version